Rotter Vardø

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Vardø så må du gjøre tiltak så kjapt som mulig. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er en utfordring å bli av med, og de kan ofte hurtig gjøre mye skade på en bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så kjapt som råd er tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss umiddelbart for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter mat, og de er svært flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du må også få skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan ødelegge maten du oppbevarer.

Og når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett type bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Vardø og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Vardø:

2 + 4 =

Problem med rotter i Vardø

Les mer om du har et rotteproblem i Vardø. Hvis du sliter med rotter i Vardø så bør du få hjelp av noen profesjonelle som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Du bør ikke vente, men send inn skjemaet nå. Rotter er kjent for å formere seg, og skadedyrproblemet kan tilta. Helt bokstavelig.Problemet er at rottene ofte gnager i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Rotter – et skadedyrproblem i Vardø?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når gnagerne ser etter noe å spise. De ødelegger også bygg og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rottene er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Vardø.

Rotter i Vardø kan kunne skade andre eiendeler

Det er ikke kun hus som kan påføres stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Vardø. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for smidighet, ødelegge bosteder, butikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene skader hus; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser matsaler; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Vardø

Litt om Vardø

Karakteristikk sider om norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til nye steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt der det er mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell skade, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre huset slik at rottene ikke kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. Fortennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går ikke inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men den kan også ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Vardø

Hvis du har utfordring med rotter i Vardø{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Vardø

Litt om Vardø

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Vardø og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse VardøDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Vardø

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Vardø

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Vardø også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Vardø