Rotter Verdalsøra

Hvis du har sett rotter eller mus i Verdalsøra så må du helt klart gjøre noe med én gang. Rotter kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er utfordrende å bli kvitt. De kan raskt gjøre stor ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så kjapt som råd er tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og de er svært dyktige til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart starte med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du bør helt klart også få tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss nå.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett type bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Verdalsøra og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Verdalsøra:

10 + 10 =

Rotteproblem i Verdalsøra

Les mer om du har et rotteproblem i Verdalsøra. Hvis du sliter med rotter i Verdalsøra så bør du få hjelp av noen profesjonelle som kan hjelpe deg å bli kvitt problemet. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rotter er flinke til å formere seg, og skadedyrproblemet kan vokse. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Er rotter et gnagerproblem i Verdalsøra?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes to store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når de leter etter noe å spise. Rotter skader også bygg og eiendommer ved å grave og gnage.

Rotter er enormt flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Verdalsøra.

Rotter ødelegger andre ting

Det er ikke kun hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ødelagt biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Verdalsøra. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin smidighet, ødelegge boliger, butikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i boligene våre. Ofte i flere måneder eller til og med år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne skader hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Verdalsøra

Litt om Verdalsøra

Karakteristikk kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Rottenes historie

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til nye steder, og er blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt der det er mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygget slik at ikke dyrene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser de hele tiden. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men avføringen kan også ha mange andre farger, avhengig av hva dyrene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Verdalsøra

Har du utfordring med rotter i Verdalsøra{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Verdalsøra

Litt om Verdalsøra

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Verdalsøra. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse VerdalsøraI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Verdalsøra

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Verdalsøra

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Verdalsøra også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Verdalsøra