Mus

Mus er et svært vanlig skadedyr i Norge, og det er spesielt om høsten og vinteren de kommer inn i hus og bygg og gnager i stykker strømledninger, isolasjon, treverk, vannrør, klær m.m.

Musene leter etter mat, og når de finner mat så spiser de så lenge de kan. Hvér natt kommer de gjerne tilbake og gjør matskap uhygieniske og kan spre sine ekskrementer over alt.

Skader fra mus

Husmus gnager på alt
og kan som sagt skade strømanlegg og vannsystem i hus, i tillegg til gnagd treverk og oppspist og fordervet mat.

Mus forurenser
også med urin og ekskrementer. Dette er uhygienisk og kan være problematisk for din helse.

Vond lukt
Det hender at mus dør inni vegger eller andre hulrom og det avgir en vondt stank, sammen med vondt lukt fra urin og ekskrementer. Det er derfor også veldig ønskelig å bli kvitt museinvasjonen raskest mulig. Det er også derfor man i minst mulig grad ønsker å bruke gift på mus.

Bli kvitt husmusen raskt og enkelt!

Kontakt oss via skjemaet så vil en lokal og godkjent skadedyrtekniker ta kontakt med deg. Du kan få råd om hva du bør gjøre selv, og selvfølgelig hjelp til å bli kvitt museplagen så raskt som mulig.

Spørs oss også om dette er en sak som kan betales av ditt forsikringsselskap eller ikke.

First Name
Last Name
Email
Message
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Bekjemp mus raskest mulig

Mus formerer seg rasket, og de gnager i stykker både hus og innbo. Derfor nytter det ikke å ignorere disse skadedyrene, men du bør handle raskt når du har fått mus i hus.

Bekjempes helst med feller

Mus bekjempes helst med feller, slik at man har kontroll på at de dør på en mest mulig human måte og at de ikke gjemmer seg bort i hulrom i vegger og gulv og blir er luktproblem.

Bruk lokal godkjent skadedyrtekniker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

Mer om mus

Kjennetegn på husmus

  • Pelsens farge varierer fra brun til grå eller svart
  • Musens kropp: lengde 6-10 cm, hale 7-10 cm, 12-28 gram
  • Den har små øyne og ører, og snutepartiet er spisst.
  • Ekskrementer: 3-6 mm og har spisse ender. Som regel er de svarte men kan variere litt avhengig av hva musen har spist.

Oppførsel til husmus

Husmus finnes over hele landet, og når været blir kaldere og matfatet ute reduseres så søker de gjerne inn i varme og der det er mye mat.

Husmus har gjerne 3 kull i sommerhalvåret, mens mus som holder til innendørs yngler heler året.

Husmus er nysgjerrige og kan klatre, svømme, hoppe og grave. De kommer til “over alt” og den er alt-etende. Den foretrekker korn og er flink til å hamstre. Hvis mattilgangen er god, beveger musa seg bare noen få meter unna bolet, men ellers kan den bevege seg godt for å finne mat.

Musa spiser helst fra mange forskjellige matfat hver natt. Den er ikke avhengig av tilgang på vann hver dag så lenge det er nok fuktighet i matkildene.

Forebygging og bekjempelse

I og med at man ønsker å både ha en effektiv og human metode, samtidig som man ønsker å sørge for at musen ikke kan dø inne i et hulrom, så brukes feller. Klappfeller er et flott verktøy som fungerer godt.

Det bør brukes mange feller, og de bør plasseres på de stedene man vet at musen kommer og bruke rett åte.

I tillegg bør man tette igjen stedene der musene kommer inn i bygget. Mus kan komme seg inn i store sprekker, under kledning, via rørgjennomføringer med mer.

Til tetting brukes materialer som musen ikke kan eller vil gnage på. Vi anbefaler å bruke musebørste til å stoppe mus fra å komme inn gjennom sprekker og hull. Hvis du vil montere selv så kan du kjøpe musebørste på Skadedyrproffen.no

Scroll to Top