Maurmiddel

Maur innendørs kan både være skadelig for bygningsmateriale, og plagsomt for menneskene som bor der. Når du først har identifisert et maurangrep i hjemmet, er det viktig at du setter deg inn i korrekt bekjempelsesmetode.Sukkermaur – Bli kvitt dem

Et maurmiddel kan være svært effektivt, så lenge du vet hva du gjør. Det finnes mange ulike typer middel på markedet, så for å hjelpe deg med å navigere i prosessen har vi laget en oversikt over alt du må vite her.

PS:
Skadedyrproffen.no tilbyr en god guide til å finne de produktene du bør ha for å bli kvitt maur, både inne i huset og ute i hagen.

Her er anbefalte produkter fra Skadedyrproffen.no

Kvitt maurmiddel

Dette er et genialt maurmiddel når det er mye mauraktivitet, men du ikke finner ut hvor tuen/ reiret til maurene er. Legg ca en teskje av granulatet (nesten som sukkerkrystaller) på steder der du ser maur ferdes. Fyll på når du ser det er lite igjen. Da vil maurene bli borte etterhvert.

Dette er et maurmiddel som brukes av profesjonelle skadedyrbekjempere, fordi det er effektivt og lettbrukt.

Dette er et maurmiddel som fungerer svært godt mot sukkermaur/ sorte jordmaur, og mot stokkmaur.
Vi anbefaler sterkt at du også bruker en åtestasjon, slik at maurmiddelet plasseres ut godt beskyttet. Se gjerne pakkeløsninger for å få alt du trenger.

maurmiddel pakke mot sukkermaur

Her er komplett pakke for å behandle SUKKERMAUR-angrep inne i huset og ute i hagen. Disse maurene heter egentlig sorte jordmaur. Du får også med Skadedyrproffens steg for steg veileder som viser deg hvordan du skal gå frem for å bli kvitt maurene.

maurmiddel pakke mot sukkermaur

Her er komplett pakke for å behandle stokkmaur-angrep inne i huset og ute i hagen.

Du får også med Skadedyrproffens steg for steg veileder som viser deg hvordan du skal gå frem for å bli kvitt maurene.

Ting å tenke på før du kjøper maurmiddel

Det første du bør gjøre er å finne ut hva slags maur du har fått besøk av.

Ulike typer skadedyr krever ulike typer, og grader av bekjempelse. Det kan være verdt å merke seg at det som oftest er snakk om stokkmaur eller sukkermaur, dersom du oppdager maur innendørs.

Alle typer maurmiddel skal fungere på alle typer av maur, men fordi artene oppfører seg noe ulikt, kan det være greit å ha noen indikatorer på hva slags maur det er snakk om.

Til forskjell fra sukkermaur, gjør nemlig stokkmaur større skade på bygningsmateriale, de sprer seg raskere, og er kjappere med å bygge nye reir. For å effektivt bekjempe angrep av maur, må alle reir lokaliseres. Dersom det er snakk om stokkmaur, må du dermed kanskje utføre mer inngripende tiltak, enn om det er sukkermaur.

Det viktigste du gjør i startfasen er å kartlegge alt av stier og reir, slik at du vet hva du behøver av maurmiddel.

Ulike typer av maurmiddel

Det finnes i hovedsak to ulike typer av maurmiddel.

Kontaktdrepende middel

Den første typen, kontaktdrepende middel, brukes gjerne i tilfeller der det er oppdaget et reir som er lett tilgjengelig. Hvis du enkelt kan komme til det aktuelle området, kan du bruke en spray eller et pulver direkte på reiret. Disse typene inneholder gjerne pyrethroid, som kan både drepe mauren og motvirke at andre maur kommer tilbake til reiret. Det er likevel viktig å tenke på at du som regel ikke vil kunne ta ut hele samfunnet ved hjelp av et slikt middel, spesielt hvis det er en stor mengde maur.

Hvis du ikke får has på dronningen, vil maurene raskt kunne etablere seg andre steder i huset. Det kan derfor være lurt å kombinere kontaktdrepende middel med den andre typen; forgiftet åte.

Forgiftet åte:

I motsetning til kontaktdrepende middel, plasseres ikke forgiftet åte direkte på reiret. Åten skal plasseres i nærheten av reiret, så du bør ha noen indikatorer på hvor reiret befinner seg, selv om du ikke kan se det.

Målet med et slikt middel, er at maurene skal spise åten, og dermed ta med seg giften tilbake til reiret, slik at resten av samfunnet dør ut. Dette kan være en mer langdryg prosess enn kontaktdrepende middel, da det gjerne kan ta noen uker før du ser full effekt.

Dersom du benytter forgiftet åte, er det viktig at du prøver å ikke drepe maurene når du ser dem rundt i huset. Det er nemlig de som gjør størsteparten av jobben med å ta ut kolonien. Det er også viktig at du følger med, slik at du kan fylle på med åte når det har gått tomt.

Husk på at du ikke bruker for store mengder om gangen, 1-2 gram hver gang burde være tilstrekkelig. Du kan få tak i forgiftet åte i tre ulike former, som gel, i flytende form eller som granulat. Det anbefales å benytte flytende åte eller en gel, da det mer effektivt spres til resten av reiret.

Maurmiddel ute og inne

Generelt gjelder samme regler både ute og inne. Hvis du har identifisert et reir, enten ute eller inne, kan du bruke kontaktdrepende middel direkte på reiret.

Fordelen med å bekjempe et angrep inne, i forhold til utendørs, er at du lettere vil kunne oppdage hvor maurene kommer fra hvis du holder litt oversikt. Utendørs vil det kunne være flere samfunn som er utilgjengelige, for eksempel i jorden eller under steiner. Det vil derfor være mer hensiktsmessig å benytte forgiftet åte utendørs, i stedet for kontaktdrepende middel. Dette vil derimot kreve større mengder med middel, da arealet utendørs ofte er større enn innendørs. En kombinasjon av begge typene middel vil kanskje være mest effektivt, alt ettersom hvorvidt du har oppdaget et reir eller ikke.

Kan jeg lage mitt eget maurmiddel?

Det finnes en menge kjerringråd og eksperimentelle oppskrifter på maurmiddel der ute. Sannheten er likevel at disse fungerer svært dårlig.

Dersom du ønsker å effektivt bekjempe et maurangrep, er du nødt til å bruke profesjonelle metoder og produkter – det vil være verdt å bruke noen kroner på et ordentlig produkt, i motsetning til å betale i dyre dommer for oppussing av huset dersom maurene får gjort stort skade på bygningsmateriale.

Til informasjon så får du alt det du trenger på Skadedyrproffen.no, og det er rimelige priser og god kunnskap som du får med produktene – slik at du vet nøyaktig hva du bør gjøre.

Fordelen med å bekjempe et angrep inne, i forhold til utendørs, er at du lettere vil kunne oppdage hvor maurene kommer fra hvis du holder litt oversikt. Utendørs vil det kunne være flere samfunn som er utilgjengelige, for eksempel i jorden eller under steiner. Det vil derfor være mer hensiktsmessig å benytte forgiftet åte utendørs, i stedet for kontaktdrepende middel. Dette vil derimot kreve større mengder med middel, da arealet utendørs ofte er større enn innendørs. En kombinasjon av begge typene middel vil kanskje være mest effektivt, alt ettersom hvorvidt du har oppdaget et reir eller ikke.

Hva skal jeg velge?

Dersom du følger rådene ovenfor, med tanke på type av maur og lokasjon, vil du ha et godt utgangspunkt til å velge riktig middel. Det kan likevel være vanskelig å komme i gang med prosessen, hvis du har lite erfaring med skadedyr, og er usikker på hvordan du skal gå frem. Det kan være smart å utstyre seg med litt forskjellige midler, da det noen ganger er litt individuelt hva som virker best til ulike tilfeller.

Hvis du føler at du er klar for å komme i gang med bekjempelsen, men ønsker litt mer veiledning til akkurat hva du bør velge, så sjekk ut nettbutikken skadedyrproffen.no

Scroll to Top