Veggedyr i VardøDersom du tror du har en utfordring med veggedyr i Vardø: Kontakt oss for veiledning og hjelp. Klikk på chat nederst til høyre, og du får hjelp raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Vardø. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi helseproblemer. I de aller fleste tilfeller bor de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Vardø

Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Vardø. Bruk chatten her.

Fakte om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i finnsnes

Voksne insekter er ca 5-6 mm lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene har likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke, men vil ofte bevege seg raskt over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i vadsø

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med rett temperatur og mulighet for blod kan insektene bli modne i løpet av omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge tidigere, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg insektet hjem til din eiendom i Vardø via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis bier og maur, men de lever ofte i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så vandrer de stille bort.|På) natten kommer veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i vadsø

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Måten du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn som nevnt over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Undersøk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i finnsnes

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem raskt – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Vardø

Aller først bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesNormalt er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Vardø

Har du utfordring med veggedyr i Vardø{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!