Rotter Vadsø

Når du oppdager rotter eller mus i Vadsø så bør du ta action så kjapt som mulig. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne matstasjoner og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er en utfordring å bli kvitt. De kan dessverre raskt gjøre stor ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så hurtig som råd er tar action og gjennomfører passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss umiddelbart for en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er veldig dyktige til å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du må også få skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan smitte matvarene du har på lager.

Når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å få vite mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Vadsø og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Vadsø:

13 + 8 =

Rotteproblem i Vadsø

Lurer du på om du har problem med rotter i Vadsø? Hvis du sliter med rotter i Vadsø så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som kan hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke vent, men send inn skjemaet nå. Rotter formerer seg kjapt, og problemet kan kjapt vokse. Helt bokstavelig.Problemet er at rottene ofte gnager i stykker gjenstander og hus, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Er rotter et problem i Vadsø?

Rotter og mus holder seg helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser to store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når rottene leter etter noe å spise. De skader også bygg og tomter ved å gnage og grave.

Rotter er flinke til å komme seg frem. De trenger kun små hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem også i Vadsø.

Rotter i Vadsø vil også ødelegge andre ting

Det er ikke kun boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Vadsø. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge hjem, butikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i flere måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse rottene skader boliger; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Vadsø

Litt om Vadsø

Karakteristikk sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har en utrolig tilpasningsevne til ulike steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Rotten har spredd seg over alt, oftest i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. Rotten holder til overalt der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor ødeleggelse, og kan spre smitte. Den er ofte smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakker og under hus, og kommer av og til inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygget slik at rottene ikke kommer inn.

Normalt veier brunrotta 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men den kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Vadsø

Hvis du har problemer med rotter i Vadsø{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Vadsø

Litt om Vadsø

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Vadsø og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse VadsøI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Vadsø

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Vadsø

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Vadsø også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Vadsø