Musebørste – er det så bra?

Musebørster har blitt veldig populære fordi de er enkle å installere, man trenger ikke spesialverktøy, de er rimelige og har en langvarig effekt på mus og rotter.

Dette er en ganske ny løsning som gjør det veldig enklere å sikre hus mot inntregning fra gnagere. Rotter og mus vil normalt prøve å komme seg inn bak husets kledning, ved siden av rør og gjennom andre åpninger. Disse hullene og sprekkene er vanligvis veldig tidkrevende å tette igjen, men med en musebørste så går det raskt og enkelt!

Musebørsten er veldig allsidig og kan brukes i mange situasjoner. Det kan bidra til å holde rotter og mus borte fra hjemmet ditt, men det kan også være lurt å bruke den i hagen til å stoppe snegler fra å komme inn i kjøllenhagen, og til og med som løvfanger i takrenner. Det er så mange muligheter!

Så ja, etter å ha sjekket godt opp i det vi anbefaler musebørste!

Derfor anbefaler vi å bruke musebørste:

Mus er et problem for mange som eier hus, hytter og andre bygg. De ødelegger, forpester og hvis de klarer å etablere seg et sted så avler raskt og gjør livet surt for huseier. De kan være vanskelige å oppdage, og de er flinke til å komme seg inn overalt. Mus har ødelagt hjem i århundrer, og her er en lettbrukt løsning som fungerer.

Preblemet: Mus er smarte og trenger bare små åpninger for å komme inn i hjemmet ditt. ALLE hull ned til ca 6 mm gjør at de kan komme seg inn. Dette er et problem for mange huseiere da det før krevde mye jobb å tette hull som musene kunne bruke.

Løsningen: En musebørste er et nyttig produkt for å holde mus borte fra hjemmet ditt. Det fungerer spesielt godt når det brukes på kilden til problemet, som for eksempel en sprekk under kledningen. Den passer til de fleste typer kledninger, den er også enkel å sette opp trenger ingen spesialverktøy.

 • Børsten er enkel å bruke og løser vanlige musrelaterte problemer.
 • Du trenger ikke noe spesialverktøy, noe som betyr at du kan montere og vedlikeholde børsten uten store problemer.
 • Børsten stopper ikke lufting av kledningen, så kledningen får all luftingen den trenger.
 • Du må ikke demontere kledningen for å få satt opp musesperren.

Musebørste er en enkel måte å beskytte hjemmet ditt mot skadedyr. Hvis de eksisterende musebåndene i hjemmet ditt er for dårlige eller mangler, kan du bruke musebørsten til å forsegle alle mulige inngangspunkter.

Dette er et flott produkt fordi det er enkelt å montere og ikke krever snekkerkunnskap. Det bør være relativt enkelt for alle med noen få grunnleggende verktøy.

Prinsippet er ganske enkelt: du ser etter sprekker eller åpninger i hjemmet der mus kan komme inn, og forsegler dem med en børste som musen ikke liker å prøve å presse seg gjennom. Dette gjør at den går videre til et annet sted, noe som er å foretrekke.

Bruksanvisning på musebørste

Hvor monterer man denne?

Denne monteres for eksempel under kledningen, i sprekker og i eventuelle ukledde åpninger. Det er viktig å stenge så mange mulige innganger som mulig. Disse musebørstene fungerer godt på både horisontale og vertikale hull og sprekker.

Her er et eksempel på montering. Dette var et sted der musebåndet var ødelagt.

ødelagt musebånd erstattes av musebørste
musebørste montert under kledning

Mus kommer vanligvis inn i hus gjennom lave inngangspunkter, for eksempel der kledningen møter bakken. Andre områder inkluderer små hull som den klarer å klatre opp til.

Sjekk disse områdene spesielt:

 • Under kledning
 • Hjørnekasser på veggen
 • Gjennomføringer til rør og ventiler
 • Andre åpninger og sprekker i vegg og gulv

Slik monterer du den:

 1. Del den opp i lengder som passer der du må tette: Musebørsten kommer i lengder på 4 meter og kan enkelt kuttes til. Musebørsten klippes enkelt med en tang.
 2. Skyv musebørsten på plass med hendene eller en butt gjenstand.
 3. Sjekk at den ikke løsner lett. Pass på at den ikke kan skyves bort eller falle ut.

Vær nøye med store åpninger som hjørnekassene; Der kan du gjerne klippe opp musebørsten i ca 15cm lange biter og dytt den vertikalt opp i åpningen. Er åpningen stor kan man sette 2 ved siden av hverandre.

Tips: Det er lurt å bruke et speil når du ser etter sprekker og åpninger der musen kan gå inn. På denne måten kan du se etter potensielle problemer på huset uten å bøye deg for mye eller måtte demontere mer enn nødvendig.

Hvordan og hvorfor virker musebørste?

En musebørste har mange pigger, og enhver mus som våger seg på dem vil raskt gi opp på grunn av ubehaget forårsaket av piggene. Dette betyr at du ikke vil se en gnager igjen. De fungerer også for andre gnagere som rotter.

Hva er musebørste laget av?

Dette er høykvalitets børster i rustfritt stål og plastbust. Metallet i dette produktet vil ikke ruste og dermed forårsake rustmerker, og dermed heller ikke bli svekket over tid.

Materialene som brukes i busten vår er motstandsdyktig mot tygging fra mus så vel som andre smådyr.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

1 + 8 =

Ikke la restene dine tiltrekke seg skadedyr

28. november 2022Kategorier: Skadedyrforebygging, Gnagere Vi håper du hadde en fin Thanksgiving! Nå blir du sannsynligvis enten lei av eller går tom for Thanksgiving-rester. Hvis du kaster et kalkunskrott av den siste biten søtpotetgryte og pecanpai, ikke la det bli...

Den beste måten å hindre føflekker fra å bo i hagen din

Den beste måten å hindre føflekker fra å bo i hagen din

Publiseringsdato: 30. november 2022Kategori: Føflekker Mange synes kanskje føflekker er søte, men føflekkkontroll er spesielt viktig hvis du vil at hagen din skal være sunn og i god form. Faktisk er de en av mange grunner til at folk søker profesjonell...

Slik blir du enkelt kvitt orientalske kakerlakker i hjemmet ditt

En av de groveste og største kakerlakkene er den orientalske kakerlakken, som stammer fra Nord-Afrika til tross for navnet. Disse kakerlakkene er også kjent som svarte billekakerlakker eller vannbugs fordi de liker å leve utendørs i fuktige, fuktige og mørke områder....