Rotter Raufoss

Når du oppdager rotter eller mus i Raufoss så må du helt klart ta action så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan ofte dessverre hurtig gjøre mye ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så kjapt som råd er tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss nå for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter mat, og de er veldig dyktige på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du absolutt starte med skadedyrkontroll med én gang. Men du bør helt klart også få tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at rotter kan ødelegge maten du har på lager.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Raufoss og omegn

Problem med rotter i Raufoss

Tenker du, at du har problemer med rotter der du bor i Raufoss? Ikke vent, men ta kontakt med om skadedyrkontroll i Raufoss nå. Rotter kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Rotter – et skadedyrproblem i Raufoss?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det finnes noen store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når de leter etter mat. Rotter ødelegger også bygninger og ting ved å konstant gnage og grave.

Rotter er flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem også i Raufoss.

Rotter vil ofte gnage på andre ting

Det er ikke kun boliger som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Raufoss. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge hjem, matbutikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne ødelegger boliger; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Raufoss

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 rotteunger per år

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den har spredd seg over alt, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter gjør ofte stor ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygget slik at rottene ikke kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos rotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men den kan også ha mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Raufoss

Så har du problemer med rotter i Raufoss{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Raufoss

Litt om Raufoss

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Raufoss. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse RaufossI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Raufoss

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Raufoss også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Raufoss