Rotter Risør

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Risør så må du helt klart gjøre noe så snart som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er en utfordring å bli kvitt, og de kan ofte hurtig gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så raskt som mulig tar kontroll og gjennomfører passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss nå for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er enormt flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men uansett, du må også ha tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste matvarene du oppbevarer.

Og når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å høre mer hvordan du kan få hjelp med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Risør og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Risør:

8 + 13 =

Rotteproblem i Risør

Er du bekymret for, at du har et rotteproblem i Risør? Da bør du ta kontakt med et skadedyrfirma nå. Rottene kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en stort problem. Rotter påfører ofte eiendeler og bygninger skader.

Hvorfor er rotter et problem i Risør?

Rotter og mus holder seg helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser noen store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når rottene leter etter mat. Rotter ødelegger også bygninger og ting ved å gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem også i Risør.

Rotter i Risør vil også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke bare hus som kan påføres stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet var det en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Risør. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge hjem, fabrikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Ofte i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse rottene skader hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Risør

Litt om Risør

Karakteristikk sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!

Andre egenskaper med rottene

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over alt, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det er mennesker. Brunrotter kan gjøre stor materiell skade, og kan spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygget slik at ikke rottene kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rottene veier vanligvis 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene hele tiden. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er normalt svart av farge, men kan faktisk ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Risør

Hvis du har utfordring med rotter i Risør{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Risør

Litt om Risør

Ris (Oryza) (fra gresk ὄρυζα, orytsa) er blitt dyrket som kornslag i Asia i mer enn 5 000 år. Betegnelsen brukes både om kornet og planten.

På verdensbasis regnes den som et av de viktigste kornslagene, etter mais og hvete. Det er det eneste hovednæringsmidlet for nesten 50 % av verdens befolkning, og i motsetning til de andre kornslagene, er mer enn 95 % av rishøsten føde for mennesker. På noen asiatiske språk er ordet for «ris» og «mat» det samme.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Risør. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse RisørI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Risør

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Risør

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Risør også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Risør