Veggedyr Raufoss – Bli kvitt veggedyr fort

Veggedyr i RaufossMistenker du at du har problem med veggedyr i Raufoss? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Raufoss. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer på grunn av allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Raufoss

[google-map location=”Raufoss” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Raufoss. Bruk chatten.

Om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i vinstra

Voksne insekter er ca 0,5 cm lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i otta

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene bli voksne på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Raufoss

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet. Men de kom tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, er det mulig å importere veggedyr hjem til din bolig i Raufossmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og suger blod mens folk sover. Til å suge blod de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i otta

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen bilder tatt av vår medarbeider der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sjekke sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i vinstra

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem nå – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Raufoss

Start med å få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må holde minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Gjerne minst 1 gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløe. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Raufoss

Har du problemer med veggedyr i Raufoss{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top