Rotter Porsgrunn

Når du legger merke til rotter eller mus i Porsgrunn så må du helt klart gjøre tiltak så snart som mulig. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er utfordrende å bli av med. De kan hurtig gjøre stor ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så kjapt som mulig tar action og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og de er veldig dyktige på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll med én gang. Men du bør (og skal) også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du har på lager.

Når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For byggeiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du følger opp. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Porsgrunn og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Porsgrunn:

11 + 10 =

Rotteproblem i Porsgrunn

Les mer om du har problem med rotter i Porsgrunn. Hvis du sliter med rotter i Porsgrunn så bør du få hjelp av noen profesjonelleskadedyrkontrollører som vil hjelpe deg å bli kvitt skadedyrene. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rotter formerer seg raskt, og skadedyrproblemet kan vokse. Bokstavelig talt. Problemet er at rottene kan gnage i stykker bil, hus og annet, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Er rotter et gnagerproblem i Porsgrunn?

Rotter og mus holder seg helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det er noen store utfordringer med slike dyr: Forurensing av matlager og inneområder når de ser etter noe å spise. De skader også bygg og ting ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme til overalt. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Porsgrunn.

Rotter kan også skade andre gjenstander

Det er ikke kun boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000,- kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Porsgrunn. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for smidighet, evne til å ødelegge bosteder, butikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Gjerne i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Porsgrunn

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. Rotten holder til overalt der det er folk. Brunrotter kan gjøre stor materiell skade, og har potensial til å spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygningen slik at ikke rottene kan komme inn.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos rotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart, men kan faktisk opptre i mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Porsgrunn

Hvis du har problemer med rotter i Porsgrunn{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Porsgrunn

Litt om Porsgrunn

Porsgrunn er en by og en kommune i Grenland i Vestfold og Telemark fylke. Kommunen omfatter de tidligere bykommunene Brevik og Porsgrunn og landkommunen Eidanger. Porsgrunn grenser i nord til Skien og Siljan, i øst mot Larvik i Vestfold, og i vest mot Bamble. Høyeste punkt er Fjerdingen, 360 moh. Kommunen er en del av det området som kalles Grenland.

I selve bykjernen bor det rundt 13 000 innbyggere.

Porsgrunn by ligger ved utløpet av Telemarksvassdraget og er en viktig industriby.

Av næringsvirksomhet i Porsgrunn er det prosessindustrien som dominerer. Tidligere var denne virksomheten en del av Norsk Hydro, men i dag er det Yara og Ineos som driver prosessanleggene for kunstgjødsel og polymer, og er Porsgrunns største industriarbeidsgivere. Yara, en av verdens største mineralgjødselfabrikker, er lokalisert her. Bilfinger Industrial Services Norway AS, Equinor, RHI Normag AS, Porsgrunds Porselænsfabrik, Isola, BEHA, Eramet og Norcem er andre viktige industrielle aktører i Porsgrunn. Mange av virksomhetene er lokalisert i Herøya Industripark.
For industrien er all infrastruktur på plass; kraftnett, damp, gassforsyning og havner. Det er derfor attraktivt for bedrifter å etablere seg i kommunen.

2300 studenter går på Universitetet i Sørøst-Norge, studiested Porsgrunn.

En dobbeltsporet jernbane mellom Porsgrunn og Larvik sto ferdig i 2018. Det jobbes med en sammenkopling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen via Grenlandsbanen. En slik sammenkopling vil gjøre Porsgrunn til ett av Østlandets viktigste knutepunkter.

Porsgrunn inngår som en del av Gea Norvegica Geopark.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Porsgrunn. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse PorsgrunnDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Porsgrunn

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Porsgrunn også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Porsgrunn