Veggedyr Porsgrunn

Veggedyr i PorsgrunnDersom du tror du har problemer med veggedyr i Porsgrunn: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Porsgrunn. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi helseproblemer. I de aller fleste tilfeller bor de i sengen og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Porsgrunn

[google-map location=”Porsgrunn” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Porsgrunn. Se chatten.

Info om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og ovale. De kan sammenliknes med eplefrø. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i rjukan

Voksne insekter er ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan bevege seg over vegger, gulv og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i notodden

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige forhold med god temperatur og tilgang på blod kan insektene bli voksne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

økende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyr er etablert, er det mulig å importere insektet hjem til din bolig i Porsgrunnmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men de lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Deretter kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i notodden

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk garderoben fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i rjukan

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du starte med å bekjempe dem nå og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Porsgrunn

Start med å få hjelp til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må være minimum -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Minimum én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å anskaffe en ny madrass, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Porsgrunn

Så har du utfordring med veggedyr i Porsgrunn{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top