Rotter Lillestrøm

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Lillestrøm så må du helt klart ta action nå med en gang. Rotter finner seg fort til rette og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er en utfordring å bli av med. De kan ofte hurtig gjøre mye skade på en bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så kjapt som mulig tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter noe å spise, og rottene er enormt dyktige til å komme seg forbi hindringer til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men du må også ha skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan smitte maten du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Lillestrøm og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Lillestrøm:

3 + 2 =

Problem med rotter i Lillestrøm

Les mer om du har problem med rotter i Lillestrøm. Hvis du sliter med rotter i Lillestrøm så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrbekjempere som kan hjelpe deg å bli kvitt skadedyrene. Ikke vent, men ta kontakt nå. Rotter er dyktige til å formere seg, og skadedyrproblemet kan raskt vokse. Problemet er at rottene ofte gnager i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Er rotter et problem i Lillestrøm?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Det finnes to store utfordringer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når de leter etter noe å spise. Rotter skader også bygninger og eiendommer ved å konstant grave og gnage.

Rotter er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom treverk, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Lillestrøm.

Rotter skader andre gjenstander

Det er ikke bare hus og eiendommer som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Lillestrøm. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge hjem, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Lillestrøm

Karakteristikk sider om brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Brunrottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske steder. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til ulike steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den er spredd over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det er folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell skade, og kan spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kommer inn.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser de hele tiden. Tennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men den kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Lillestrøm

Så har du utfordring med rotter i Lillestrøm{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Lillestrøm

Litt om Lillestrøm

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Lillestrøm og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse LillestrømDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Lillestrøm

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Lillestrøm også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Lillestrøm