Veggedyr Lillestrøm

Veggedyr i LillestrømTror du at du har angrep av veggedyr i Lillestrøm? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Lillestrøm. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Som regel bor de i sengen og kommer frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men ofte merker man dem først ved at de etterlater seg små bitt når de suger blod.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Lillestrøm

[google-map location=”Lillestrøm” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Lillestrøm. Se chatten.

Mer om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter at de har sugd blod svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i sandvika

Voksne individer er ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske lik fasong som de voksne. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. Men de har en sugesnabel som vanligvis ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i drøbak

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Opphavet til veggedyr i Lillestrøm

Veggedyr var ganske vanlig å se i Norge før, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste årene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Men de kom tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Lillestrøm i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg veggedyr hjem til din eiendom i Lillestrømmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur har reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter går de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike mennesker opplever bittene forskjellig. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen men ofte klør de mer og mer etterhvert. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i drøbak

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Du kan skille mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i sandvika

Slik blir du kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Lillestrøm

Tidligst mulig bør du få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Minst 1 gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra en bolig. Da må du bruke insektsmidler som man ikke kan håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Lillestrøm

Så har du utfordring med veggedyr i Lillestrøm{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top