Rotter Lillesand

Hvis du har lagt merke til rotter eller tegn på rotter i Lillesand så bør du absolutt gjøre noe umiddelbart. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er er krevende å bli av med. De kan raskt gjøre stor ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så hurtig som råd er tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Kontakt oss umiddelbart for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er svært dyktige på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll nå. Men uansett, du bør (og skal) også ha tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Lillesand og omegn

Problem med rotter i Lillesand

Les mer om du har problem med rotter i Lillesand. Hvis du sliter med rotter i Lillesand så bør du få hjelp av noen profesjonelle som vil hjelpe deg å bli kvitt skadedyrene. Du bør ikke vente, men ta kontakt nå. Rotter formerer seg raskt, og problemet kan kjapt vokse. Bokstavelig talt. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Rotter – et problem i Lillesand?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store problemer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når de ser etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygninger og eiendommer ved å grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme til overalt. Hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Lillesand.

Rotter i Lillesand vil kunne skade andre eiendeler

Det er ikke kun hus og eiendommer som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Lillesand. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for evne til å komme frem overalt, ødelegge boliger, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Gjerne i flere måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse rottene ødelegger boliger; de spiser og ødelegger mat mat: forurenser kjøkken, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Lillesand

Litt om Lillesand

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (litt kortere enn kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kropp på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor materiell skade, og har potensial til å spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i hus via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygget slik at rottene ikke kan komme inn.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 gram, og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser fortennene kontinuerlig. De er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart av farge, men avføringen kan også opptre i mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at de kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Lillesand

Hvis du har problemer med rotter i Lillesand{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Lillesand

Litt om Lillesand

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Lillesand og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse LillesandDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Lillesand

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Lillesand

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Lillesand også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Lillesand