Rotter Lillesand

Når du oppdager rotter eller mus i Lillesand så bør du gjøre tiltak nå med en gang. Rotter raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli kvitt. De kan ofte hurtig gjøre stor skade på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så hurtig som mulig tar i gang med tiltak og gjennomfører skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter mat, og rottene er veldig flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du skal og bør også få tiltak på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Når du leter etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg, og vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har ansvar for. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Lillesand og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Lillesand:

15 + 13 =

Rotteproblem i Lillesand

Tror du, at du har problemer med rotter der du bor i Lillesand? Da bør du ta kontakt med et skadedyrfirma nå. Rotter kan raskt bli mange fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter påfører ofte eiendeler og bygninger skader.

Rotter – et gnagerproblem i Lillesand?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en egen evne til å finne måter å overleve på. Det finnes noen store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inne i bygg når de ser etter noe å spise. De skader også bygg og tomter ved å gnage og grave.

Rottene er enormt flinke til å komme til overalt. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Derfor er rotter et problem i Lillesand.

Rotter i Lillesand vil kunne skade andre eiendeler

Det er ikke bare bygninger som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rottene har ødelagt biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Lillesand. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin smidighet, skade boliger, matbutikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i boligene våre. Ofte i flere måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse rottene skader boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Lillesand

Litt om Lillesand

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 g
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til nye steder, og har blitt sett i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Rotten har spredd seg over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og kan spre smitte. Den er ofte smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygget slik at ikke rottene kommer inn.

Rottene veier vanligvis 200-500 g., og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er tennene. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går ikke inn i hus, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart, men kan også opptre i mange andre farger, som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Lillesand

Har du problemer med rotter i Lillesand{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Lillesand

Litt om Lillesand

Lillesand er en kommune og en by i Agder. Kommunen grenser i vest mot Kristiansand, i nord mot Birkenes, og i nordøst mot Grimstad. I Lillesand kommune bor det 10 700 mennesker, men folketallet øker sterkt sommerstid. Kommunens senter er det gamle ladestedet Lillesand, nå by og tettsted, og her bor de fleste av kommunens innbyggere. Tettstedet har 7 966 innbyggere per 1. januar 2020. Kommunen preges av vekst grunnet, samt sitt renommé som sørlandsidyll og feriested. Blindleia går igjennom store deler av kommunen.

Dagens kommune har sin historie fra 1962, da de tidligere kommunene Vestre Moland og Høvåg samt ladestedet Lillesand ble slått sammen.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Lillesand og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse LillesandDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Lillesand

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Lillesand

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Lillesand også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Lillesand