Rotter Kirkenes

Hvis du har lagt merke til rotter eller mus i Kirkenes så bør du gjøre tiltak med én gang. Rotter kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er en utfordring å bli av med. De kan ofte dessverre raskt gjøre mye skade på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så kjapt som råd er tar action og gjennomfører passende tiltak mot rotter som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og rottene er enormt flinke til å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll her og nå. Men du bør helt klart også ha tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss nå.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Kirkenes og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Kirkenes:

9 + 4 =

Rotteproblem i Kirkenes

Er du bekymret for, eller er du sikker på, at du har problemer med rotter der du bor i Kirkenes? Da bør du ta kontakt med Kirkeness skadedyrkontroll nå. Rottene kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg og da har du en utfordring. Rotter påfører ofte eiendeler og bygninger skader.

Er rotter et problem i Kirkenes?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Det er noen store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når rottene leter etter noe å spise. De skader også bygninger og ting ved å konstant gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å spise. Derfor er rotter et problem også i Kirkenes.

Rotter i Kirkenes kan også skade andre ting

Det er ikke kun bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Kirkenes. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for smidighet, skade hjem, butikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller ander småsteder i boligene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse rottene ødelegger boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Kirkenes

Litt om Kirkenes

Noen karakteristiske sider hos brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Fra 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Den er spredd over hele verden, mange ganger i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt på jorden der det finnes mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og kan spre smitte. Ofte er den smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer iblant inn i hus via avløp. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppslengden er omtrent 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk på oversiden. Pelsen er en variasjon av grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos rotter er gnagertennene. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. De er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart, men avføringen kan faktisk ha mange andre farger, som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som der de får fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Kirkenes

Har du utfordring med rotter i Kirkenes{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Kirkenes

Litt om Kirkenes

Kirkenes (nordsamisk: Girkonjárga, kvensk og finsk: Kirkkoniemi, russisk: Киркенес, skoltesamisk: Ǩeârkknjargg) er en by og administrasjonssenteret i Sør-Varanger kommune i Troms og Finnmark fylke. Byen har 3 492 innbyggere per 1. januar 2020. Neset mellom Pasvikelven og Langfjorden het tidligere Piselvnes. Da det i 1862 ble bygget ei kirke på neset ble stedsnavnet endret til Kirkenes.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Kirkenes og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse KirkenesDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Kirkenes

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Kirkenes

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Kirkenes også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Kirkenes