Rotter Kolvereid

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Kolvereid så bør du gjøre tiltak umiddelbart. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne matstasjoner og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er utfordrende å bli av med. De kan dessverre hurtig gjøre stor ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så hurtig som mulig tar i gang med tiltak og får gjennomført skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Kontakt oss umiddelbart for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter mat, og rottene er veldig flinke til å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll nå. Men du bør helt klart også få tiltak på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du oppbevarer.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange til en bedre jobbhverdag. Kontakt oss.

👉 For andre næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Kolvereid og omegn

Problem med rotter i Kolvereid

Les her om du har problem med rotter i Kolvereid. Hvis du sliter med rotter i Kolvereid så bør du få hjelp av noen profesjonelle som vil hjelpe deg å bli kvitt problemet. Ikke vent, men ta kontakt nå. Rotter formerer seg raskt, og skadedyrproblemet kan raskt tilta. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker både hus og andre gjenstander, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Hvorfor er rotter et skadedyrproblem i Kolvereid?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Mange ser to store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når gnagerne ser etter noe å spise. Rotter skader også bygg og tomter ved å konstant grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom både tre, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Kolvereid.

Rotter kan også skade andre gjenstander

Det er ikke bare bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har gnags seg frem i biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Kolvereid. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, skade bosteder, fabrikker og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Ofte i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser matsaler; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Kolvereid

Litt om Kolvereid

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Fra 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Hvordan rottene ble så mange

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye miljøer, og har blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt der det er mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygget slik at rottene ikke kan komme inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er ofte svart, men kan faktisk opptre i mange andre farger, avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Rottenes gode balanse gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Kolvereid

Så har du utfordring med rotter i Kolvereid{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Kolvereid

Litt om Kolvereid

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Kolvereid og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse KolvereidI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Kolvereid

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Kolvereid

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Kolvereid også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Kolvereid