Veggedyr Kirkenes Skadedyrbekjempelse

Veggedyr i KirkenesMistenker du at du har angrep av veggedyr i Kirkenes? Kontakt oss ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Kirkenes, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever problemer med helsen fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Kirkenes

[google-map location=”Kirkenes” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Kirkenes. Se chatten.

Info om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i vadsø

Voksne individer blir ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne. Men de er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i honningsvåg

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med rett temperatur og mulighet for blod kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Kirkenes

De var ganske vanlig å se her til lands før, men de ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Dessverre kom de tilbake for noen år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, risikerer du å “importere” insektet til din eiendom i Kirkenesmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull og suge blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til det de en snabel. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også rotter i honningsvåg

Er det veggedyr?

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan skille mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Fjern madrasstrekket over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i vadsø

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Kirkenes

Aller først bør du få bistand til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Opprydning av infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi bruk av giftstoffer er giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke sengen etterpå, så må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Kirkenes

Hvis du har problemer med veggedyr i Kirkenes{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top