Rotter Jørpeland

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Jørpeland så bør du ta action umiddelbart. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli kvitt. De kan raskt gjøre stor ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så hurtig som mulig tar i gang med tiltak og gjennomfører passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter mat, og de er veldig flinke til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men uansett, du bør helt klart også ha tiltak på plass slik at du hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Jørpeland og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Jørpeland:

11 + 10 =

Rotteproblem i Jørpeland

Tenker du, at du har et rotteproblem der du bor i Jørpeland? Ikke vent, men ta kontakt med om skadedyrkontroll i Jørpeland nå. Rotter kan raskt bli mange fordi de formerer seg ofte raskt og da har du en utfordring. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Er rotter et problem i Jørpeland?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg. Det er to store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når de leter etter noe å spise. De skader også bygg og tomter ved å gnage og grave.

Rottene er flinke til å komme seg frem. Hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom treverk, plastikk og betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Jørpeland.

Rotter gnager også på andre ting

Det er ikke bare hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ødelagt biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Jørpeland. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Rotter informasjon

Rotter reproduserer raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge boliger, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Jørpeland

Karakteristikk sider hos brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Andre egenskaper med rottene

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den har spredd seg over alt, mange ganger i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det er mennesker. Brunrotter gjør stor skade, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Rotten lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre bygget slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Brunrotta veier vanligvis 200-500 gram, og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsfargen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er gnagertennene. De er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene hele tiden. De er skarpe, og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden kan se ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra rottene på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er normalt svart av farge, men den kan også opptre i mange andre farger, som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Jørpeland

Så har du problemer med rotter i Jørpeland{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Jørpeland

Litt om Jørpeland

J, j, også kalt jodd, er den tiende bokstaven i det latinske alfabetet. Den tilhører den gruppen bokstaver vi kaller konsonanter. Det norske navnet på bokstaven varierer, og kan være både jodd og je (tidligere også «lang i»).

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Jørpeland og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse JørpelandI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Jørpeland

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Jørpeland også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Jørpeland