Rotter Jessheim

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Jessheim så bør du absolutt gjøre noe så kjapt som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er vanskelig å bli kvitt. De kan raskt gjøre mye ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at du så raskt som råd er tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og de er svært dyktige på å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men du må også få tiltak mot skadedyr på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste maten du har på lager.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For byggeiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Jessheim og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Jessheim:

8 + 7 =

Problem med rotter i Jessheim

Tror du, at du har et rotteproblem der du bor i Jessheim? Ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rottene kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Er rotter et problem i Jessheim?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når rottene ser etter mat. De skader også bygg og tomter ved å grave og gnage.

Rotter er enormt flinke til å komme seg frem. Hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, metaller, betong og plastikk. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Jessheim.

Rotter vil ofte gnage også på andre ting

Det er ikke bare bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har gnags seg frem i biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300000 kroner.

Så ta kontakt når du trenger hjelp med skadedyrkontroll i Jessheim. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for sin evne til å komme frem overalt, ødelegge bosteder, fabrikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Ofte i mange måneder eller til og med år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne skader hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Rotter har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Jessheim

Karakteristikk sider om brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. Fra 32 til 140 unger per år

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har god tilpasningsevne til ulike miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til nærmest arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. Brunrotten lever overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygningen slik at ikke dyrene kommer inn.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 gram, og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går ikke inn i huset, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Husmus og skogsmus er forskjellig fra rottene på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart, men avføringen kan også opptre i mange andre farger, som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Brunrotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på tjue meter uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at rotter kan klatre opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Jessheim

Har du utfordring med rotter i Jessheim{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Jessheim

Litt om Jessheim

Jessheim er en by, et tettsted og administrasjonssenteret i Ullensaker kommune i Viken (tidligere Akershus). Byen ligger omtrent ni kilometer sørøst for Oslo lufthavn, Gardermoen. Tettstedet Jessheim har 21 598 innbyggere per 1. januar 2020 og har vært blant de raskest voksende i Norge fra 6 400 innbyggere i 1990. Tettstedet har vokst fram som en stasjonsby på Hovedbanen fra 1854.

Jessheim er i dag et senter for handel og regionale servicefunksjoner på Øvre Romerike med en stor konsentrasjon av butikker i Jessheim Storsenter ved Jessheim stasjon. Av industri kan nevnes sementvarefabrikken som utnytter sand- og grusforekomstene i distriktet og en trevarefabrikk.

Jessheim er også et skolesentrum med Jessheim videregående skole og Romerike Folkehøgskole. I Jessheim ligger også lokalavisen Eidsvoll Ullensaker Blad og lokalredaksjonen til Romerikes Blad. Vest for byen ligger Raknehaugen, Nord-Europas største gravhaug.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Jessheim og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse JessheimI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Jessheim

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Jessheim også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Jessheim