Veggedyr Jørpeland og hvordan få dem bort

Veggedyr i JørpelandMistenker du at du har angrep av veggedyr i Jørpeland? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Om du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver med skadedyrkontroll i Jørpeland, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve helseproblemer på grunn av allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Ofte blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Jørpeland

[google-map location=”Jørpeland” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Jørpeland. Se chatten.

Mer om veggedyr

Veggedyr er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i kopervik

Voksne individer blir ca 0,5 cm lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i haugesund

Unge umodne veggedyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på cirka 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Jørpeland

Veggedyr var vanlig å se i Norge tidigere, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Nå ser vi en økning av veggedyrbestanden. Dette problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden, og bestanden har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Jørpeland i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din bolig i Jørpelandmed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Bier og maur har reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Over tid kan de gjerne flytte seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også om rotter i haugesund

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Du finner blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Måten du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i kopervik

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Jørpeland

Aller først bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Ofte må det brukes langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeNormalt er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Jørpeland

Hvis du har utfordring med veggedyr i Jørpeland{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top