Rotter Brekstad

Når du oppdager rotter eller tegn på rotter i Brekstad så bør du gjøre tiltak så kjapt som mulig. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er er krevende å bli kvitt. De kan ofte hurtig gjøre stor ødeleggelse på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så raskt som mulig tar action og får gjennomført passende tiltak mot rotter slik at du får løst problemet.

Kontakt oss nå for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter ser aktivt etter mat, og de er enormt flinke til å komme seg inn overalt. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du må også få skadedyrtiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan ødelegge maten du oppbevarer.

Når du leter etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Brekstad og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Brekstad:

12 + 1 =

Problem med rotter i Brekstad

Les her om du har problem med rotter i Brekstad. Hvis du sliter med rotter i Brekstad så bør du få hjelp av noen profesjonelle skadedyrteknikere som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke vent, men få hjelp nå. Det er nemlig til din ulempe at rotter formerer seg ganske raskt, og skadedyrproblemet kan kjapt tilta. Helt bokstavelig.Problemet er at rotter kan gnage i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Rotter – et gnagerproblem i Brekstad?

Rotter og mus bor helst der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det er to store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inneområder når de ser etter mat. Rotter ødelegger også bygninger og eiendommer ved å grave og gnage.

Rottene er talentfulle til å komme seg frem. De trenger kun små hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge. Særlig på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Brekstad.

Rotter i Brekstad vil også ødelegge andre ting

Det er ikke kun hus som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har ruinert biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Brekstad. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, ødelegge bosteder, forretningslokaler og spre uønsket sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellere eller krypeområdene i hjemmene våre. Ofte i flere måneder eller til og med år, uten å bli sett og hørt. Disse gnagerne skader boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektrisk utstyr. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Brekstad

Litt om Brekstad

Karakteristikk sider om brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (den er kortere enn kroppen. Mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor, med en kropp på litt over 20 cm. Halen er noe under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!

Andre egenskaper med rottene

Rotte arten beveget seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske steder. Brunrotta har en utrolig evne til å tilpasse seg til nye miljøer, og er blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til arktisk klima. Den er spredd over hele verden, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Rotten holder til overalt på jorden der det er folk. Brunrotter gjør stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre smitte. Ofte er den smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Brunrotten lever mange ganger i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at ikke dyrene kan komme inn.

Brunrotta veier fra 200-500 g., og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går ikke inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart, men kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. De kan falle fra en høyde på tjue meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Brekstad

Så har du utfordring med rotter i Brekstad{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Brekstad

Litt om Brekstad

Brekstad er en by i Ørland kommune i Trøndelag. Brekstad tok bynavn 8. oktober 2005. Byen har navn etter futegården med samme navn, et gårdsbruk som fremdeles eksisterer; nå i privat eie. Førsteleddet brek- viser til bakke. Bakken det er snakk om går fra havna og 200 m opp til gården. Tettstedet Brekstad har 2 291 innbyggere per 1. januar 2020.

Brekstad Barneskole er barneskole for Brekstad og noen omkringliggende bygder. Ørland ungdomsskole på Brekstad dekker skolekretsene Brekstad barneskole og Opphaug skole.

Ørland kirke ligger på Brekstad.

Brekstad er sete for Fosen tingrett, Brekstad vegstasjon, NAV Fosen arbeid og et bredt utvalg offentlige og private tilbud. De største arbeidsplassene er Ørland flystasjon, Mascot Høie sengetøyfabrikk og Coop Fosen. Ørland kultursenter åpnet i 2009. Meieriet ble nedlagt i 2011.

Brekstad har postadresse 7130 Brekstad. Brækstad poståpneri ble opprettet i 1883.

Brekstad har hurtigbåtforbindelse med Kystekspressen til Trondheim, Hitra, Frøya og Kristiansund. Fergesambandet Brekstad–Valset til/fra Valset i Agdenes er en del av fylkesvei 710, som går gjennom Brekstad sentrum.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Brekstad. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse BrekstadDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Brekstad

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Brekstad

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Brekstad også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Brekstad