Rotter Brevik

Hvis du har lagt merke til rotter eller mus i Brevik så bør du absolutt gjøre tiltak så snart som mulig. Rotter kjappe på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For deg med bolig

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan ofte hurtig gjøre stor ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. Derfor anbefales det at du så raskt som mulig tar kontroll og gjennomfører skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter noe å spise, og de er svært flinke til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så må du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll med én gang. Men uansett, du må også ha tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at skadedyr kan smitte matvarene du oppbevarer.

Når du leter etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Kontakt oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Ta kontakt med oss for å få vite mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss for å bli kvitt rotter i Brevik og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Brevik:

10 + 6 =

Problem med rotter i Brevik

Lurer du på om du har et rotteproblem i Brevik? Hvis du sliter med rotter i Brevik så bør du få hjelp av noen profesjonelle som gjør skadedyrkontroll som vil hjelpe deg å bli kvitt utysket. Du bør ikke vente, men ta kontakt nå. Rotter formerer seg kjapt, og skadedyrproblemet kan raskt vokse. Helt bokstavelig.Problemet er at rottene ofte gnager i stykker gjenstander og hus, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Rotter – et problem i Brevik?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Det finnes noen store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når gnagerne leter etter noe å spise. De skader også bygninger og eiendommer ved å konstant gnage og grave.

Rotter er flinke til å komme seg frem. Hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, plastikk, metaller og løs betong. Men fordi tennene vender innover i munnen kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. De må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Brevik.

Andre ting en rote kan ødelegge

Det er ikke bare boliger som kan påføres stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet var det en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }300.000 kroner.

Så ta kontakt når du ønsker hjelp med skadedyrkontroll i Brevik. Benytt et seriøst skadedyrfirma som har myekunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for evne til å komme frem overalt, evne til å skade boliger, matbutikker og spre bakterier og virus. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger hus; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Brevik

Karakteristikk kjennetegn om norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 g
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (den er kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 rotteunger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på litt over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull men kan få opptil 20. 32 til 140 rotteunger per år

Hvordan rottene ble så mange

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til ulike steder, og er blitt sett i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Den er spredd over hele verden, oftest i nær tilknytning til mennesker, og og har det fint der. I dag lever den overalt der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor materiell skade, og kan spre smitte. Den er ofte smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakker og under hus, og kommer av og til inn i hus via rør. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Normalt veier brunrotta vanligvis 200-500 g., og kroppen er om lag 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et karakteristisk kjennetegn hos rotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. Tennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som husmus og vånd. Vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger hagen. Vånden kan se ut som en litt stutt rotte. Husmus og skogsmus er forskjellig fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart av farge, men avføringen kan faktisk ha mange andre farger avhengig av hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 20 meter uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Brevik

Hvis du har utfordring med rotter i Brevik{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Brevik

Litt om Brevik

Brevik er en gammel by i Porsgrunn kommune i Telemark. Brevik var egen kommune fram til kommunesammenslåingen i 1964, da den – sammen med Eidanger og Porsgrunn – ble en ny kommune som fikk navnet Porsgrunn. Brevik er i dag en bydel i den store flerkjernebyen i Grenland, som Statistisk sentralbyrå kaller Porsgrunn/Skien.

Brevik regnes som en av Norges best bevarte «seilskutebyer». Byen ligger ytterst på Eidangerhalvøya, og var tidligere en betydelig utskipingshavn for blant annet is og trelast.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Brevik. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse BrevikDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr i Brevik

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Brevik også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Brevik