Veggedyr Brekstad – Skadedyrfirma

Veggedyr i BrekstadTror du at du har problemer med veggedyr i Brekstad: Kontakt oss straksfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Brekstad. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig som også kan gi problemer med helsen. Som regel lever de i sengen og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Brekstad

[google-map location=”Brekstad” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Brekstad. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

er små og ovale, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i orkanger

Voksne individer blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent en millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i trondheim

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan insektene utvikle seg fullt på cirka en måned.

Hvor veggedyr kommer fra

Veggedyr var vanlig å se her til lands før, men ble nesten utryddet midt på 1900-tallet. Men i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå ser vi en økning av veggedyr. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de nesten utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det er mye mulig at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med til Brekstad i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et sted der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din eiendom i Brekstadi bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de imidlertid spre seg gjennom soverommet og flytte inn i en hvilken som helst sprekk eller hulrom. De kan også flytte seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet, og deretter vandrer de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også om rotter i trondheim

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen fotografier tatt av vår mann der du ser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i orkanger

Hvordan bli kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt – og hindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Brekstad

Start med å få hjelp til å vurdere om etableringen er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Minimum en gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legge den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi kjemisk behandling kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til fremtredende blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten å drikke blod. Gjentagende behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Brekstad

Så har du problemer med veggedyr i Brekstad{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top