Rotter Oslo

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Oslo så må du ta action så kjapt som mulig. Rotter finner seg fort til rette og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er vanskelig å bli kvitt, og de kan ofte hurtig gjøre mye skade på bolig og andre eiendeler. Av den grunnen anbefales det at man så raskt som råd er tar kontroll og får gjennomført skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss nå for å få en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en ryddig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter leter etter mat, og rottene er veldig dyktige på å finne vei til maten. Hvis du har sett spor av rotter så må du absolutt starte med skadedyrkontroll nå. Men du bør (og skal) også få skadedyrtiltak på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Og når du ser etter en en profesjonell partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har hjulpet mange kunder til skadedyrfri hverdag. Ta kontakt med oss.

👉 For andre bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i alle slags bygg. Vi kan hjelpe deg uansett type bygg du styrer. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Oslo og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Oslo:

9 + 11 =

Rotteproblem i Oslo

Lurer du på om du har et rotteproblem i Oslo? Hvis du sliter med rotter i Oslo så bør du få hjelp av noen profesjonelle som gjør skadedyrkontroll som vil hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men send inn skjemaet nå. Rotter er kjent for å formere seg, og skadedyrproblemet kan vokse. Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg til å spre sykdom og ødelegge mat.

Er rotter et gnagerproblem i Oslo?

Rotter og mus bor ofte der hvor personer bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg og overleve. Det finnes noen store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når de leter etter noe å spise. De ødelegger også bygninger og ting ved å grave og gnage.

Rotter er flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både tre, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en rett og hard flate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, og spesielt i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Oslo.

Rotter i Oslo vil også ødelegge andre eiendeler

Det er ikke kun hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rottene har ruinert biler og gitt dem store skader. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }300000,- kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du har behov for assistanse med skadedyrkontroll i Oslo. Kontakt et seriøst skadedyrfirma som har myeerfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for smidighet, skade bosteder, butikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Ofte i mange måneder eller år, uten å bli avslørt. Disse gnagerne skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkken; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Oslo

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen. Mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Pelsen er stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart. Fullvoksen har den en kropp på litt over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 unger per år

Rottenes historie

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig tilpasningsevne til ulike miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til arktisk klima. Den er spredd over alt, oftest i nær tilknytning til mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt på jorden der det er mennesker. Brunrotter gjør stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Ofte er brunrotten smittebærer og kan spre både pestbakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer av og til inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygningen slik at ikke rottene kommer inn.

Rottene veier fra 200-500 gram, og kroppen er omtrent 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys på undersiden og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og sort.

Et kjennetegn hos brunrotter er tennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Fortennene er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart av farge, men kan også ha mange andre farger, avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En rotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Oslo

Har du problemer med rotter i Oslo{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Oslo

Litt om Oslo

Oslo (mellom 1624 og 1925 Christiania, fra 1877 til 1897 også skrevet Kristiania) er Norges hovedstad, minste fylke i areal og mest folkerike by. Fylket og bykommunen ligger i det sentrale østlandsområdet, innerst i Oslofjorden. Oslo kommune har 697 010 innbyggere (per 4. kvartal 2020). Sammen med deler av elleve nærliggende kommuner har Oslo som tettsted en befolkning på 1 036 059 per 1. januar 2020. Hele Stor-Osloregionen hadde 1 546 706 innbyggere (per 1. januar 2021). Nabokommunene er Bærum og Ringerike i vest, Lunner i nord, Nittedal, Lillestrøm, Lørenskog og Enebakk i øst, og Nordre Follo og Nesodden i sør. Oslo er, som eneste norske kommune, også et fylke, og står dermed i en spesiell stilling med hensyn til lokal forvaltning. Det moderne Oslo omfatter to historiske kommuner, den historiske kjøpstaden Oslo/Christiania, og den tidligere landkommunen Aker som før sammenslåingen i 1948 var 27 ganger større enn datidens Oslo og som dermed utgjør det meste av den moderne byens territorium. Oslo/Christiania var hovedby i Akershus slottslen og Akershus stiftamt, som omfattet det meste av Østlandet, frem til det ble skilt ut som eget underamt i 1842, og har fortsatt å være administrasjonssenter for underamtet/fylket Akershus som byen tidligere tilhørte. Den moderne kommunen tok navn etter middelalderbyen Oslo i 1925; før 1925 betegnet Oslo et langt mindre område, nå kjent som Gamlebyen, som til slutten av 1800-tallet var et landlig område i Aker utenfor byen.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Oslo. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Hvis du har oppdaget en rotte vil vi anbefale deg å ta kontakt for å raskest mulig bekjempe den. Spesielt hvis du har sett 2 eller flere rotter på samme sted bør du gjøre noe. For de kan formere seg raskt og bli en skikkelig plage.

Mus

skogsmus bekjempelse OsloDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Oslo

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Oslo også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Oslo