Rotter Orkanger

Hvis du har oppdaget rotter eller mus i Orkanger så må du gjøre noe umiddelbart. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne mat og dessverre raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For privatpersoner

Rotter er utfordrende å bli kvitt. De kan dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på boliger og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at man så raskt som mulig tar action og får gjennomført skadedyr-tiltak slik at du får løst problemet.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og pristilbud for å løse problemet for deg. Du får en god avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter leter etter noe å spise, og de er enormt flinke på å finne vei til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart starte med skadedyrkontroll her og nå. Men du skal og bør også ha tiltak på plass slik at du hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss nå.

👉 For næringsdrivende

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du har ansvar for. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt rotter.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Orkanger og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Orkanger:

14 + 6 =

Rotteproblem i Orkanger

Tror du, at du har et rotteproblem i Orkanger? Ta kontakt med om skadedyrkontroll i Orkanger nå. Rottene kan nemlig formere seg svært raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter kan påføre bygg og eiendeler store skader.

Hvorfor er rotter et problem i Orkanger?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor personer bor. Disse gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser noen store problemer med slike dyr: De forurenser matlager og inneområder når rottene leter etter noe å spise. Rotter ødelegger også bygninger og eiendommer ved å gnage og grave.

Rottene er talentfulle til å komme til overalt. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom både treverk, metaller, betong og plastikk. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge. Spesielt i vinterhalvåret kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Orkanger.

Rotter kan også skade andre gjenstander

Det er ikke bare hus som rottene kan gi stor skade. Det finnes noen eksempler på at rotter har ødelagt biler og påført dem skader for mange tusen kroner. Blant annet en bil som ble skadet for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Kontakt et skadedyrfirma når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Orkanger. Bruk et ansvarlig skadedyrfirma som har erfaring med å bli kvitt skadedyr.

Mer om rotter

Rotter reproduserer raskt og er mest kjent for sin evne til å komme frem overalt, skade hjem, fabrikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i hjemmene våre. Gjerne i mange måneder eller år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne skader boliger; de spiser og ødelegger mat mat: de forurenser kjøkkenbenker; og de kan spre sykdom. De kan også bite mennesker. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Orkanger

Litt om Orkanger

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (litt kortere enn selve kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små, dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en stor rotteart, med en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er noe under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 rotte unger per år, per rottepar!

Rottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har veldig evne til å tilpasse seg til nye steder, og har blitt funnet i alt fra rene ørkener til nærmest arktisk klima. Den er spredd over alt, oftest i nært mennesker og deres boliger, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt der det finnes folk. Brunrotter gjør ofte stor skade, og kan spre smitte. Ofte er den smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakker og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via avløp. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å fjerne tilgang på mat, samt sikre huset slik at rottene ikke kan komme inn.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsfargen kan variere fra grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos brunrotter er tennene som er skapt for gnaging. De er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. De er skarpe og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Brunrotter kan forveksles med andre gnagere som husmus og vånd. Men vånden går ikke inn i hus, men graver lange ganger i jorda hvor den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også blandes med med svartrotta (Rattus rattus) som før var vanlig i Norge. Nå kjenner vi ingen bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men kan faktisk opptre i mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden. Mange ganger skinnende svart, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sin avføring på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Utmerket balanse gjør at de kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Orkanger

Har du utfordring med rotter i Orkanger{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Orkanger

Litt om Orkanger

Orkanger er en by og administrasjonssenter i Orkland kommune i Trøndelag. Stedet ligger der hvor Orkladalføret møter Orkdalsfjorden. Orkanger og nabostedet Fannrem er vokst sammen til ett tettsted. Tettstedet Orkanger/Fannrem hadde 8 572 innbyggere per 1. januar 2020.

Orkanger har bystatus fra 1. juli 2014.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Orkanger og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus er en vanlig plage

skogsmus bekjempelse OrkangerDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Det er viktig at man kommer raskt i gang med bekjempelse av mus, da de kan formere seg raskt og kan gjøre ganske store skader.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Orkanger

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Orkanger

Få gratis befaring for ditt skadedyrproblem og konkrete forslag til tiltak som gir deg den skadedyrkontroll du trenger.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Orkanger også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Orkanger