Veggedyr Oslo Skadedyrbekjempelse

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Veggedyr i OsloTror du at du har problemer med veggedyr i Oslo: Ta kontakt for hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Hvis du opplever at du har bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Oslo. Da kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

God hjelp med skadedyrkontroll i Oslo

[google-map location=”Oslo” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Oslo. Bruk chatten.

Fakte om veggedyr

De er brunaktige og 3-5 mm lange, flate og ovale insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer insektene opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i flekkefjord

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyret. Den rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly. Men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i moelv

De unge veggdyrene, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som modne. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med god varme og tilgang på blod kan insektene utvikle seg fullt på ca 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

Veggedyr var vanlig å se her til lands tidigere, men ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Oslo i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret er etablert, er det mulig å importere insektet til din bolig i Osloi bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt resistent ovenfor diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som eksempelvis maur eller bier, men har en tendens til å leve i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Normalt er de fleste stikkene smertefrie i begynnelsen men blir senere til kløe. I kontrast til loppebit som oftest er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Veggedyr-bitt har heller ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i moelv

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hvordan det ser ut. Du ser det ligner mye på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrassbeskytteren over madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i flekkefjord

Få bort veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem raskt og forhindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Oslo

Start med å få hjelp til å vurdere om angrepet er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge så du ikke bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en plastpose og knytt den igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over ett år uten å få sugd blod, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at kjemisk behandling kan være giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke sengen, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å utrydde veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Oslo

Så har du problemer med veggedyr i Oslo{, så ta kontakt nå![/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Scroll to Top