Veggedyr Lillesand og hvordan få dem bort

Veggedyr i LillesandTror du at du har utfordringer med veggedyr i Lillesand: Ta kontakt nåfor hjelp og veiledning. Klikk på chat nederst til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Lillesand, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr, men også kan gi problemer med helsen. Mange ganger lever de i sengen din og kommer frem nattestid for å suge blod. De kan være vanskelig å se, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Lillesand

[google-map location=”Lillesand” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss vedrørende skadedyrkontroll Lillesand. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

er små og ovale, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Når de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i risør

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er små, omtrent én millimeter lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som vanligvis ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men kan bevege seg over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i grimstad

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Ved ideelle omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

De var ganske vanlig å se her til lands før, men de ble omtrent utryddet på 1950 tallet. Men i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr igjen. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Lillesand i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, er det mulig du tar med deg veggedyr hjem til din bolig i Lillesand via bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for ulike insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men de har en tendens til å leve i grupper på ulike skjulesteder. Deres første gjemmesteder er normalt i madrasser der de har lett tilgang til folk å bite om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å bli mette. Så vandrer de stille bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til det de en snabel. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike folk opplever bittene forskjellig. Normalt er de fleste bittene smertefrie i begynnelsen, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt vanlig å få på de stedene man ikke har på klær. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i grimstad

Tegn på angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Det er blodflekker på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr. Da vet du hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende.

Sjekk også rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og også i stikkontakter. undersøk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i risør

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Lillesand

Du bør straks få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i tørketrommelen og i minimum i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Fryseren må være minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye.
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Minimum en gang per dag i starten.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og hiv den i søppelbeholderen utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten mat, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å anskaffe en ny, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Det å rydde infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og den som skal bruke soverommet etterpå, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Det er ikke kjent at deres bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som finnes i varmere strøk. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Lillesand

Hvis du har utfordring med veggedyr i Lillesand{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top