Rotter Kongsvinger

Hvis du har oppdaget rotter eller tegn på rotter i Kongsvinger så bør du absolutt gjøre tiltak umiddelbart. Rotter finner seg fort til rette og er raske på å finne mat og dessverre også raske til å formere seg.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere

Rotter er vanskelig å bli kvitt. De kan dessverre raskt gjøre mye ødeleggelse på en bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så raskt som mulig tar action og får gjennomført skadedyr-tiltakslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss umiddelbart for en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en god avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For spisesteder og matservering

Rotter ser aktivt etter mat, og rottene er veldig dyktige til å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll umiddelbart. Men du må også ha tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at rotter kan forpeste maten du har på lager.

Og når du ser etter en skadedyrkontroll-partner som hjelper deg: Vi jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Ta kontakt med oss.

👉 For bygg-eiere

Rotter er et kjent problem i de fleste bygg. Vi kan hjelpe deg uansett hva slags bygg du følger opp. Vi kan også hjelpe med all type skadedyrkontroll og vedlikehold.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre skadedyr.

Kontakt oss nå for hjelp med rotter i Kongsvinger og omegn

Kontakt skadedyrtekniker i Kongsvinger:

13 + 12 =

Problem med rotter i Kongsvinger

Lurer du på om du har et rotteproblem i Kongsvinger? Hvis du sliter med rotter i Kongsvinger så bør du få hjelp av noen profesjonelle som kan hjelpe deg å bli kvitt rottene. Ikke kast bort verdifull tid, men få hjelp nå. Rotter er flinke til å formere seg, og problemet kan kjapt tilta. Helt bokstavelig.Ulempen er at rottene ofte gnager i stykker bil, hus og annet, i tillegg til å ødelegge mat og spre sykdom.

Er rotter et gnagerproblem i Kongsvinger?

Dessverre lever rotter og mus ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en bemerkelsesverdig evne til å finne måter å overleve på. Mange ser to store utfordringer med slike dyr: De forurenser matlager og inne i bygg når rottene ser etter mat. De skader også bygg og eiendommer ved å grave og gnage.

Rotter er enormt flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på omtrent 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom tre, plastikk, metaller og løs betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, og spesielt på høsten og vinteren kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Dette er grunnen til at rotter er et problem også i Kongsvinger.

Rotter kan også skade andre gjenstander

Det er ikke bare hus som kan påføres stor skade. Det finnes eksempler på at rottene har ruinert biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du ønsker assistanse med skadedyrkontroll i Kongsvinger. Benytt et ansvarlig skadedyrfirma som har godkunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Informasjon om rotter

Rotter formerer seg raskt og er mest kjent for smidighet, evne til å ødelegge bosteder, butikker og spre bakterier og virus. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller ander småsteder i hjemmene våre. Noen ganger i mange måneder eller år, uten å bli sett og hørt. Disse rottene skader hus på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser matsaler; og de sprersykdom. De kan også bite mennesker. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise korn eller kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Kongsvinger

Karakteristikk kjennetegn om brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (kun hale): 15-21 cm (litt kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Brunrotten er mørkebrun på ryggen og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. Fra 32 til 140 unger per år

Rottenes historie

Brunrotten beveget seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene beveget seg til asiatiske land. Brunrotta har god tilpasningsevne til nye miljøer, og har blitt funnet i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Den er spredd over alt, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. I dag lever den overalt der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor materiell ødeleggelse, og kan spre sykdom. Den er ofte smittebærer og sprer både bakterier og trikiner. Den lever gjerne i kloakker og under hus, og kommer iblant inn i hus via rørsystemet. Den beste forebyggingen mot brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, og sikre huset slik at ikke dyrene kommer inn.

Brunrotta veier 200-500 g., og kroppslengden er om lag 18-25 cm. Halen er i tillegg 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen er en variasjon av grå til brun og svart.

Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er tennene som er skapt for gnaging. Fortennene er store, krumme, meget harde. I tillegg vokser tennene kontinuerlig. De er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i hus, men graver ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte her.

Rotters avføring er ofte svart, men avføringen kan også ha mange andre farger som kommer an på hva rottene har spist. Den er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang, ofte butt i den ene enden. Mange ganger skinnende sort, og hvis den er myk er den fersk. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på utvalgte steder, «rotte-toaletter». Ekskrementer fra andre dyr kan enkelte ganger forveksles med rottelort. Dette gjelder spesielt ekskrementer fra flaggermus og piggsvin. Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe opp til 4 meter høyt. Å droppe fra en høyde på 50 fot uten at den blir alvorlig lemlestet.

Rottenes gode balanse gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som der de får fotfeste.

Bli kvitt rotter i Kongsvinger

Har du utfordring med rotter i Kongsvinger{, så ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyr i Kongsvinger

Litt om Kongsvinger

Kongsvinger er en by og en kommune, sør i Innlandet fylke. Kommunen grenser til Eidskog i sør, Sør-Odal i vest, Grue i nord og Sverige i øst. Det meste av arealet i Kongsvinger er skog, men det er også mye jordbruk og hundrevis av sjøer og vassdrag. Tettstedet Kongsvinger hadde 12 088 innbyggere per 2020.

Kongsvinger by ligger på begge sider av Glomma, med Kongsvinger festning som et landemerke på en høyde i den nordlige del av byen. Kongsvinger er regionsenter for Glåmdalsregionen, også kalt Kongsvingerregionen, som består av Odalen, Vinger, Eidskog og Solør. Kommuneslagordet er «Kongsvinger – handlekraftig regionsenter i vekst».[trenger referanse]

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

I alle år har rotter vært plagsomme for mennesker. De kan faktisk også være aggressive og angripe mennesker. De finnes i Kongsvinger og kommer seg inn de fleste plasser. De trenger ikke mer enn 20 mm hull for å komme seg inn, selv om de ser mye større ut.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse KongsvingerDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Kongsvinger

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Kongsvinger også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Kongsvinger