Veggedyr Kongsvinger – Skadedyrfirma

Veggedyr i KongsvingerMistenker du at du har angrep av veggedyr i Kongsvinger? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene gjerne dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du handle raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Kongsvinger, så vi kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Ofte bor de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, og mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Kongsvinger

[google-map location=”Kongsvinger” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Kongsvinger. Bruk chatten her.

Om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne insekter har flate kropper som er ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i brumunddal

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har lik fasong som de voksne, men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge hundrevis av egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i hamar

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli modne på cirka en måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

De var ganske vanlig å se her til lands før, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det blitt mye mer vanlig med veggedyr igjen. Nå er det en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyret er etablert, risikerer du å ta med deg veggedyr hjem til din eiendom i Kongsvingermed bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Dessverre har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å bli mette, og deretter kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Ulike folk oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i hamar

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Flekker av blod på sengetøyet
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du noen fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hvordan det ser ut. Du ser det ligner mye på jordslag. Du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

Veggedyr avføring

Har du mistanke om et angrep anbefaler vi å fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderoben fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i brumunddal

Slik blir du kvitt veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Kongsvinger

Tidligst mulig bør du få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må være minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. I det minste én gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å kjøpe en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Det å rydde infiserte områder vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men noen ganger krever det bruk av kjemiske behandlinger å utrydde dem. Fordi behandlingen er giftig både for skadedyrbekjemperen og den som skal bruke soverommet, så må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de visesOfte er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Kongsvinger

Hvis du har problemer med veggedyr i Kongsvinger{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top