Veggedyr Kolvereid

Veggedyr i KolvereidTror du at du har problemer med veggedyr i Kolvereid: Kontakt oss nåfor veiledning og hjelp. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene gjerne kommer mens du sover, og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Kolvereid, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige bitt og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett bor veggedyr i sengen og kryper frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Kolvereid

[google-map location=”Kolvereid” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi assisterer deg med å få tatt knekken på skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Kolvereid. Bruk chatten her.

Om veggedyr

er små og ovale, og de suger blodet ditt. Kroppene er flate og ovale. De kan sammenliknes med frø fra epler. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i steinkjer

Voksne individer blir ca 5-6 mm lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har likt utseende som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent én millimeter lange og hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly. Men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i namsos

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som modne. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god varme og tilgang på mat kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Veggedyr, hvor kommer de fra

De var vanlig å se i Norge før, men ble omtrent utryddet midt på 1900-tallet. Dessverre, i de siste tidene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Det er nå en økning av veggedyrbestanden. Problemet er tiltakende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for en del år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyr holder til, risikerer du å ta med deg veggedyr hjem til din eiendom i Kolvereidi bagasjen. Veggedyr kan da bli med inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Veggedyr har ikke reir som for eksempel maur eller bier, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Deres første gjemmesteder er vanligvis i madrasser der det er lett å bite folk om natten.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter går de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til å suge blod de en snabel. De er raske. Det tar kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter bittene forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Se også om rotter i namsos

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner mye på jordslag. Måten du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Hvis du mistenker et angrep anbefaler vi å fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk også området rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og også i stikkontakter. Sjekk garderobeskapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i steinkjer

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å kvitte deg med dem nå – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Kolvereid

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om de har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Begynn med å:

Start med å rydde rommet der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i tørketrommelen og i minst i 30 minutter.
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Fryseren må være minimum -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Andre tips:

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr overlever ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å bli kvitt den og få en ny, men pass på å kvitte resten av hjemmet ditt for veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Noen ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du benytte insektsmidler som ikke er lov til å håndtere uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen kan føle seg trette eller har feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Det er ikke kjent at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er utfordrende å bli kvitt veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Kolvereid

Hvis du har problemer med veggedyr i Kolvereid{, så ta kontakt nå!Chat nå.

Scroll to Top