Veggedyr Orkanger her er hjelpen

Veggedyr i OrkangerTror du at du har problem med veggedyr i Orkanger? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep må du handle raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Orkanger. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et skadedyr som både er ubehagelig, men også kan gi problemer med helsen. Som regel bor de i sengen din og kommer frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men ofte når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Her får du hjelp med skadedyrkontroll i Orkanger

[google-map location=”Orkanger” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr. Kontakt oss om skadedyrkontroll Orkanger. Bruk chatten.

Om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som lever av å suge blod fra mennesker og dyr. Voksne insekter har kropper som er flate og ovale på størrelse med et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og får en rødlig farge. Les også om veggedyr i røros

Voksne individer er ca fem til seks millimeter lange og 3 millimeter brede. De er ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en snabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr flyr ikke. Men vil ofte bevege seg over gulv, vegger og tak.

De kan legge fra 100-1000 små egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i brekstad

De unge veggdyrene kalles nymfer og bytter skinnet fem ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god varme og mulighet for blod kan veggedyrene bli voksne på omtrent 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Orkanger

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Tidligere var veggedyr normalt i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et sted der veggedyr holder til, risikerer du å ta med deg insektet hjem til din bolig i Orkanger via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Dessverre har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter, og dermed[. Dermed er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er natt-aktive og suger blod mens menneske-byttet sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker kort tid på dette. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så går de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste bittene smertefrie fra starten av men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Bittene har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i brekstad

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre veggedyr tegn:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer. Så du vet hvordan det ser ut. Det ligner mye på jordslag. Du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Tror du at du har fått veggedyr anbefaler vi å fjerne alt sengetøy nøye etter tegn som nevnt over. Fjern madrasstrekket over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer.

Undersøk området rundt sengen, samt inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i røros

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du begynne trinnene for å kvitte deg med dem med én gang og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Orkanger

Tidligst mulig bør du få bistand til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette kan bety forskjellen på om du bør prøve å bekjempe dem alene eller må få profesjonell hjelp.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i varmt vann i en tørketrommel og i minimum i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre døgn. Dypfryseren må være minst -18C. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

OBS: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose og knytt den igjen, og legg den i søpla utendørs. Da kan ikke veggedyrene rømme og infistere et nytt sted.

Se andre tips under

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Rydd vekk alle ting under sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Ofte kreves det langt giftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man bruke insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløende. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr fra hjemmet, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Orkanger

Hvis du har utfordring med veggedyr i Orkanger{, så ta kontakt nå!

Scroll to Top