Slik unngår du å få mus i huset: Enkle tips og triks

Mange eiere av boliger og hytter har opplevd å få besøk av mus og rotter. Disse gnagerne kan forårsake store ødeleggelser og spre sykdom, og det er derfor viktig med forebyggende tiltak for å unngå å bringe dem inn i huset.

Det er flere enkle tiltak som kan gjøres for å hindre at mus og rotter kommer inn i huset. Du kan for eksempel tette hull og sprekker i vegger, vinduer og gulv, og sørge for at dører kan lukkes tett. Det er også smart å holde huset ryddig og rent, og unngå å la mat stå ute. I tillegg kan du bruke søppelkasser og kompost med tettsittende lokk, og klippe gresset kort rundt hele huset.

Selv om det kan være fristende å ty til gift for å bli kvitt mus og rotter, er det viktig å være forsiktig med bruken. Gift fører til sekundær forgiftning hvis andre dyr spiser musen, og skader dermed katter, rovfugler og andre dyr. Musen kan også dø inne i en vegg og forårsake vond lukt i flere måneder. Det finnes flere naturlige metoder du kan bruke for å bli kvitt gnagerne, som å bruke musefeller.

Forebyggende tiltak

For å hindre at mus kommer inn i huset, er det viktig å hindre inntreden. Her er noen tiltak som kan gjøres for å hindre at mus kommer inn i huset.

1) Tetting av innganger med musebørste

Slik unngår du å få mus i huset: Enkle tips og triks 1Mus kan komme gjennom selv de minste åpningene. For å hindre at mus kommer inn i huset, kan du tette innganger med mus og rottebørste. Musebørsten er en tett børste som kan monteres på dører og vinduer. Børsten hindrer musene i å komme inn i huset, samtidig som den ikke hindrer luftstrøm.

2) Tetting av mindre hull med grov stålull for gnagere

stålull mot mus og rotterGrov stålull kan brukes til å tette mindre hull i vegger og tak. Mus og andre gnagere vil ikke kunne gnage gjennom stålullen.

Det er viktig å bruke grov stålull, da musene kan gnage seg gjennom tynnere stålull. Det er også viktig at stålullen tåler fuktighet uten å etterlate rustmerker.

3) Tetting av de minste hullene med stålfiberfugemasse

gnager stoppe tetningsmasseDe minste hullene kan tettes med stålfiberfugemasse. Fugemassen er en blanding av fugemasse og stålfiber, som hindrer musene i å komme inn i huset. Fugemassen er enkel å påføre og vil tette de minste hullene.

Det er viktig å tette alle åpninger større enn 6 mm for mus og 12 mm for rotter. Ved å tette alle åpninger vil du hindre musene i å komme inn i huset.

Bruk feller for å stoppe mus – plasser dem utendørs rundt i huset

Det er viktig å sette opp feller utendørs rundt huset for å hindre mus i å komme inn. Her er noen av de vanligste felletypene som kan brukes:

1) Bruk av automatiske feller som STA-25

bli 25Automatiske feller som STA-25 er en effektiv måte å fange mus på. Disse fellene kan plasseres utendørs rundt huset for å fange mus før de kommer inn. De fungerer ved å utløse en fjær som fanger musen i en lukket beholder. Disse fellene er enkle å bruke og kan fange flere mus samtidig.

2) Bruk av tunnelfeller med klappfeller

Tunnelfeller med klafffeller er en annen effektiv måte å fange mus på. Disse fellene fungerer ved å plassere en klafffelle inne i en tunnel som musen må passere gjennom for å komme til maten.

Når musen går gjennom tunnelen, utløses klafffellen og fanger musen. Disse fellene er enkle å bruke og kan fange flere mus samtidig.

Nå har vi også fått inn en veldig bra bitteliten og lettplassert “tunnelfelle”, med åpning på den ene siden og rist på den andre. Det har vist seg å være svært effektivt, spesielt mot rotter.

3) Bruk av elektrisk musefelle

Elektriske musefeller er en annen effektiv måte å fange mus på. Disse fellene fungerer ved å bruke en elektrisk ladning for å drepe musen når den går inn i fellen. Disse fellene er enkle å bruke og kan fange flere mus samtidig.

Det er viktig å plassere fellene riktig for å maksimere deres effektivitet. Fellene skal plasseres langs vegger og i områder hvor musen kan få tilgang til mat og vann. Det er også viktig å sjekke fellene regelmessig for å fjerne fangede mus og fjerne døde mus når det er nødvendig.

Gift anbefales normalt ikke

Når det gjelder å bli kvitt mus i huset, anbefales det vanligvis ikke å bruke gift. Her er noen grunner til at:

1) Store problemer med sekundær forgiftning av katter med flere

Hvis en mus har fått i seg gift, og en katt eller et annet dyr spiser musa, kan det føre til sekundær forgiftning. Dette er en stor bekymring for mange dyreeiere. Det kan også være farlig for ville dyr som spiser musa.

Det er også derfor det ikke lenger er lov for privatpersoner å kjøpe gift i løsvekt, og heller ikke bruke musegift ute.

2) Bruk av gift kan føre til at mus dør i veggen og forårsake luktproblemer

Hvis en mus har fått i seg gift og borer seg inn i veggen for å dø, kan dette forårsake et stort luktproblem i huset. Det kan også være vanskelig å finne hvor lukten kommer fra. Dette kan være svært ubehagelig for beboerne i huset.

I tillegg til disse problemene kan bruk av gift være farlig for barn og andre som bor i huset. Derfor er det vanligvis best å unngå å bruke gift for å bli kvitt mus i boligbygg.

I stedet kan du bruke naturlige metoder for å bli kvitt mus. Dette kan inkludere å tette sprekker og hull i vegger og gulv, bruke feller eller kontakte et skadedyrfirma for profesjonell hjelp.

Å unngå gift kan være en tryggere og mer effektiv måte å bli kvitt mus i huset på.

Profesjonell hjelp

Hvis du allerede har mus i hjemmet ditt, kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for å hjelpe deg med å bli kvitt problemet. En fagperson vil kunne gi råd om hvordan man kan forebygge fremtidige problemer og gi tips om hvordan man mussikrer huset.

Profesjonelle skadedyrbekjempere vil kunne tilby ulike metoder for å bekjempe mus i huset, avhengig av hvor omfattende problemet er. Det er viktig å huske at bruk av gift kan være farlig og bør kun utføres av en profesjonell. Utendørs er det kun godkjente skadedyrteknikere som har lov til å bruke gift.

En fagperson vil også kunne hjelpe til med å finne ut hvor musene kommer fra og hvordan de klarte å komme seg inn i huset. Dette kan være viktig for å forhindre fremtidige problemer. En skadedyrbekjemper vil kunne inspisere huset og gi råd om hvordan man kan tette hull og åpninger som musene kan ha brukt for å komme seg inn.

Å få hjelp fra en profesjonell skadedyrbekjemper kan være en god investering for å bli kvitt mus i huset og forhindre fremtidige problemer.

Scroll to Top