Hvor bør du plassere en musefelle utendørs? tips og råd

Når du ønsker å bli kvitt mus og rotter utendørs, kan musefeller være en effektiv løsning. Men hvor skal du plassere musefellene for å oppnå best mulig resultat? Det er flere faktorer å ta hensyn til når du velger riktig sted å plassere musefellene utendørs.

For det første bør du plassere musefellene der musene ferdes mest. Dette kan være langs vegger, nær matkilder eller i områder der du har observert mus tidligere. Det kan også være lurt å plassere musefellene i nærheten av gjemmesteder som busker og trær, da mus ofte søker ly og beskyttelse i slike områder.

Det er også viktig å plassere musefellene på en måte som sikrer at de er trygge og ikke utgjør en fare for andre dyr eller mennesker. Plasser musefellene i en høyde som gjør dem utilgjengelige for kjæledyr og barn, og pass på å plassere dem på et flatt underlag slik at de ikke velter. Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene dine for å fange mus og rotter utendørs og holde området rundt huset ditt rent og skadedyrfritt.

Musefelle utenfor hindrer mus i å komme inn i huset

Å ha musefeller ute rundt i huset kan være en effektiv måte å hindre mus i å komme inn i huset ditt. Det er viktig å sette opp feller utendørs rundt huset for å hindre mus i å komme inn.

Mus har ganske kort aksjonsradius, og har du feller på utsiden av huset eller hytta, vil musa trolig gå i fellen før den kommer inn. Vi har derfor god erfaring med å montere noen feller på utsiden av for eksempel jakthytter, da musene prøver seg på maten som er i fella først. Når musa blir drept, får den aldri prøve seg på hytta. Derfor anbefaler vi å ha musefeller på utsiden av hus og hytter hvor man ikke lykkes med musetetting fordi det er for mange steder de kan komme inn.

Her er noen av de vanligste felletypene som kan brukes:

Automatiske musefeller

Automatiske musefeller er en av de mest effektive måtene å fange mus på. Disse fellene bruker en sensor som aktiveres når musen går inn i fellen. Når sensoren aktiveres, utløses en mekanisme som dreper musen raskt og smertefritt inne i fellen. Automatiske musefeller kan være litt dyrere enn tradisjonelle musefeller, men de er mer humane og effektive. Dette er hva profesjonelle skadedyrbekjempere generelt ønsker.

Tradisjonelle musefeller

Tradisjonelle musefeller er en billigere og enklere måte å fange mus på. Disse fellene har en fjærbelastet mekanisme som utløses når musen går inn i fellen. Når mekanismen utløses, blir musen drept med en rask mekanisme som vil knekke nakken på musen på en brøkdel av et sekund. Det er viktig å bruke en musefelle som er best i en test av flere, fordi du vil ha en felle som avliver humant. Derfor tester vi fellene for å sjekke hvor følsomme de er, hvor hardt de treffer og at de treffer på rett sted. Tradisjonelle musefeller kan se veldig like ut, men ikke alle er like gode. Vi velger derfor ut de vi synes er gode, og selger dem kun.

Når du plasserer musefeller utendørs, er det viktig å plassere dem på steder der musa vanligvis går. Du kan plassere musefeller langs vegger, i hjørner, under busker og trær, og andre steder der mus kan gå. Det kan også være lurt å plassere musefeller i nærheten av matkilder, for eksempel søppelkasser eller fuglebrett. Det er da viktig å fjerne så mye som mulig av maten de opprinnelig er ute etter, og helst mate fellen med tilsvarende mat.

Husk å sjekke musefellene jevnlig for å se om du har fanget noen mus. Når du har fanget en mus, sørg for at du kaster den på riktig måte.

Mus har kort aksjonsradius – derfor fungerer det med feller ute

Når du skal bekjempe mus utenfor huset, er det viktig å vite at mus har kort aksjonsradius. Det betyr at de ikke flytter så langt fra matkilden og bostedet. Derfor fungerer det ofte å plassere feller rundt huset der man ser aktivitet.

Husmus har vanligvis en aksjonsradius på rundt 10 meter, mens rotter kan ha en aksjonsradius på rundt 20 meter. Du kan bruke denne kunnskapen til å plassere feller på strategiske steder rundt huset ditt.

En god måte å plassere feller på er å bruke et bord. Tabellen kan inneholde informasjon om hvor du har sett aktivitet og hvor du har plassert fellene. På den måten kan du enkelt holde styr på hvilke feller som har fanget mus, og hvor du bør plassere flere feller.

Plassering av felle Still inn aktivitet Fanget mus
Ved søppelbøtta Ja Nei
Ved garasjen Ja Ja
Ved inngangsdøren Nei Nei

Husk å sjekke fellene regelmessig og fjern eventuelle fangede mus. Hvis du ikke vil ta på musene, kan du bruke gummihansker for å fjerne dem. Vi anbefaler bruk av hansker da mus kan bære på parasitter og smitte.

Ved å plassere fellene på strategiske steder rundt huset kan du effektivt kontrollere mus utenfor huset ditt. Husk å være tålmodig og gi fellene tid til å virke.

Hva bør vurderes før du plasserer musefeller utendørs?

Når du plasserer musefeller utendørs, er det noen faktorer du bør vurdere for å øke sjansene dine for å fange musene samtidig som du beskytter andre dyr fra å gå inn i musefellene.

Klima

Klimaet kan påvirke effektiviteten til musefeller. Bor du i et område med mye regn eller snø, kan det være lurt å velge en felle som er mer motstandsdyktig mot fuktighet. Hvis du bor i et vindfullt område, bør du vurdere å plassere fellene i et område som er mer beskyttet mot vinden. Vi anbefaler uansett å bruke tunnelfeller eller andre feller der verken andre dyr eller små barn kan ta skade av fellen.

Område

Det er viktig å velge et område hvor musene ofte ferdes. Du kan plassere fellene i nærheten av områder der musene er observert, for eksempel i nærheten av søppeldunker eller ved inngangen til huset ditt. Det kan også være lurt å plassere fellene i nærheten av steder der musene kan finne ly, for eksempel i busker eller under terrassen.

Beskytt andre dyr fra å gå inn i musefellen

Når du plasserer musefeller utendørs, er det viktig å beskytte andre dyr mot å gå inn i fellene. Du kan dekke fellene med for å hindre at andre dyr kommer inn i fellene. Vi anbefaler på det sterkeste bruk av feller som er inne i en tunnel eller en boks, da dette både sikrer at du stort sett får musen i riktig retning mot fellen, og fordi det beskytter andre dyr fra å gå inn i samme felle.

Ved å vurdere disse faktorene kan du øke sjansene dine for å fange musene og samtidig beskytte andre dyr fra å gå inn i musefellene.

Hvordan plassere musefeller utendørs?

Når du plasserer musefeller utendørs, er det viktig å vite hvor museaktiviteten er høyest. Det er også viktig å plassere musefellene på en måte som hindrer andre dyr eller mennesker i å bli skadet. Her er noen tips for å plassere musefeller utendørs riktig.

Valg av plassering

Før du plasserer musefeller utendørs, må du finne ut hvor museaktiviteten er høyest. Du kan se etter tegn på mus, som gnagde hull, museskitt eller spor. Du kan også se etter områder hvor musene kan finne mat eller ly, for eksempel søppeldunker, komposthauger eller løvhauger.

Når du har funnet et område med høy museaktivitet, sørg for at musefellene er plassert på en måte som hindrer andre dyr eller mennesker i å bli skadet. Plasser musefellene på en måte som hindrer barn eller kjæledyr i å komme i nærheten av dem.

Du kan med fordel plassere dem langs vegger, gjerder eller andre steder hvor musene kan løpe i skjul eller delvis i skjul.

Inspeksjon av musefeller

Når du har plassert musefellene utendørs, er det viktig å sjekke dem jevnlig for å se om de har fanget noen mus. Du bør også bytte ut agnet regelmessig for å sikre at musefellene fortsatt er effektive. Profesjonelle oljer har lengre levetid enn peanøttsmør og lignende.

Ved å plassere musefellene utendørs riktig og vedlikeholde dem regelmessig, kan du effektivt kontrollere mus i hagen eller andre uteområder og dermed hindre dem i å komme inn i huset ditt.

Hvilke typer musefeller kan brukes utendørs?

Når det gjelder musefeller er det viktig å velge riktig type felle for å oppnå best mulig resultat. Her er noen av de vanligste typene musefeller som kan brukes utendørs.

Tradisjonelle musefeller

Tradisjonelle musefeller er enkle å bruke og rimelige. De fungerer ved å fange musen i en liten boks eller felle som plasseres langs musens vanlige bane. Disse fellene kan være effektive, men kan også være farlige for andre dyr eller små barn som kan komme i kontakt med fellen.

Vi anbefaler foldefeller i tunnelfeller eller beskyttelsesbokser

Klafffeller i tunnelfeller eller beskyttelsesbokser er en tryggere og mer human måte å fange mus på. Disse fellene er utformet slik at musen går inn i en tunnel eller boks før den utløser fellen. Dette reduserer risikoen for at andre dyr eller mennesker kommer i kontakt med fellen.

Automatiske gassdrevne musefeller

Automatiske gassdrevne musefeller er en annen type felle som kan brukes utendørs. Disse fellene bruker en liten mengde gass for å øyeblikkelig drepe musen når den går inn i fellen. Disse fellene er dyrere enn tradisjonelle feller eller tunnelfeller, men kan være mer effektive til å fange og drepe musen. De kan også ofte drepe rundt 20-25 mus mellom hver gang den trenger en inspeksjon. Den egner seg derfor godt til steder som ved en hytte eller et sted hvor profesjonelle skadedyrteknikere vil besøke for å sjekke fellen.

Det er viktig å velge riktig type felle for å oppnå best mulig resultat ved fangst av mus utendørs. Uansett hvilken type felle du velger, sørg for å plassere fellen på et strategisk sted langs musens vanlige bane, og fjern musen fra fellen så snart den er fanget.

Konklusjon

Når du plasserer musefeller utendørs, er det viktig å ta hensyn til flere faktorer. Her er noen tips for å hjelpe deg å få best mulig resultat:

  • Plasser musefellene langs vegger, gjerne i hjørner. Musene beveger seg langs veggene og vil derfor lettere oppdage fellene.
  • Bruk agn som mus liker, for eksempel ost eller peanøttsmør. Bytt agnet regelmessig for å hindre at musene blir mette og ikke lenger er interessert i fellene.
  • Sett flere musefeller samtidig. Jo flere feller, jo større er sjansen for at du fanger musene.
  • Sørg for at fellene er godt beskyttet mot regn og fuktighet. En våtfelle vil ikke fungere optimalt.
  • Sjekk fellene regelmessig og fjern eventuelle døde mus. Dette vil forhindre lukt og tiltrekke flere mus.

Husk at musefeller kan være en effektiv løsning for å bli kvitt mus utendørs, men det kan ta tid og tålmodighet å lykkes. Vær tålmodig og følg tipsene nøye, og du vil ha større sjanse til å bli kvitt musene.

Scroll to Top