Det er smart å montere musepakninger om sommeren

I løpet av forrige høst og vinter ble vi kontaktet av over hundre bolig- og hytteeiere som var fortvilet over å ha ubudne gjester på besøk. Dette er uheldig for de det gjelder, men det er heldigvis mulig å gjøre noe med det. Musetetting er det viktigste steget du kan ta for å sikre en høst og vinter uten at rotter og mus kommer inn i hjemmet ditt.

Innen musesikring (og rottesikring) har musebørster blitt det mest populære tiltaket for å hindre mus og rotter i å komme inn, og ikke uten grunn. Dette enkle, men effektive produktet krever ingen spesialverktøy for montering og er rimelig. Med ferien rett rundt hjørnet kan det være lurt å bruke denne perioden til å installere en musebørste slik at du får en tryggere og mer beskyttet bolig eller hytte mot skadedyr.

En av hovedgrunnene til at det er smart å installere en musebørste i ferien er fordi det gir deg litt ekstra tid til å gjøre jobben godt, og langt mer komfortabelt. Det er nødvendig å inspisere bygningens åpninger, sprekker og hull, og deretter tilpasse lengden og størrelsen på musebørsten til de identifiserte områdene. Ved å sette av tid i ferien til dette arbeidet kan du sikre en grundigere og mer effektiv installasjon. Og at du slipper å stå i dårlig vær…

I tillegg til å være en utmerket forsvarsmekanisme mot gnagere, gir installasjon av musebørste også huseiere ekstra trygghet. Dette kan gjøre ferien enda mer avslappende og bekymringsfri, vel vitende om at hjemmet ditt er godt beskyttet mot uønskede inntrengere.

Derfor er sommeren en god tid for å montere en musebørste:

Det er mer behagelig å montere musebørsten i godt vær

Sommeren er den perfekte tiden å installere en musebørste på grunn av det fine været som ofte er der i denne perioden. Med sol og varme blir det både lettere og triveligere å jobbe utendørs. Monteringen av en musebørste krever ingen spesialverktøy og er en enkel prosess, som gjør arbeidet enda mer behagelig i godt vær. I tillegg, siden det er ferietid, har man ofte bedre tid og mulighet til å sette av tid til slike prosjekter.

I tillegg går det helt fint å jobbe i bare shorts eller shorts og T-skjorte når man jobber med musebørste. De fester seg ikke, de er ikke tunge og de er ikke vanskelige.

Det er færre mus og rotter som prøver seg i huset om sommeren

Om sommeren er det generelt færre mus og rotter som prøver å komme seg inn i hus og hytter, da de har bedre tilgang på mat og ly i naturen. Dette gjør det til et ideelt tidspunkt å montere en musebørste og dermed klargjøre huset for den senere delen av året når rotter og mus oftere søker tilflukt inne i bygninger.

Høsten kommer i god tid med kaldt og ruskete vær og mindre og mindre mat ute, og da skal mus og rotter prøve seg i hjem hvor de kan finne husly og mat.

Du får huset forseglet før mus og rotter kommer tilbake

Ved å installere en musebørste om sommeren tetter du huset før mus og rotter begynner å søke ly og mat inne i bygninger på senhøsten. Dette er en god måte å ta forholdsregler og sikre at du unngår problemer med gnagere i huset på et senere tidspunkt. Det er også gunstig for bygningsvedlikehold, da mus og rotter kan forårsake skade og skape ubehagelige lukter og lyder.

Så ved å montere børstene i løpet av sommeren kan du både nyte det fine været og det lette arbeidet, samt være godt forberedt på å holde mus og rotter unna hus og hytte før de kan bli et problem senere på året.

Fordelene med mus børste

Stopper effektivt mus og rotter

Musebørster er svært effektive for å hindre mus og rotter i å finne veien inn i huset. De fungerer som en barriere, noe som gjør det vanskelig for skadedyr å krype gjennom sprekker og åpninger. Dette bidrar til å redusere risikoen for skader og infeksjoner som kan følge med disse små skadedyrene.

Både rotter og mus opplever at børstene svir, og de er vonde å gnage på. Så selv om de har tenner som kan gnage på disse, har de det ikke. De går så videre til neste sted de kan prøve.

Enkel å montere selv

En annen fordel med tetningsbørstene er at de er enkle å installere selv, uten behov for spesialverktøy. Du trenger bare å måle lengden du trenger, og deretter kutte den lengden med en tang. Når det er gjort er det bare å klemme musebørsten opp mellom kledningen og innerveggen, så sitter den fast.

Gir ventilasjon til klærne

Musebørster er utformet slik at de ikke bare hindrer mus og rotter i å komme inn, men også gir rom for ventilasjon til polstringen. Dette er viktig for å opprettholde et sunt klima for treverket, og hindre fukt- og råteskader på treverket.

Lang levetid

Musebørster er laget av slitesterke materialer, som sikrer lang levetid og effektiv beskyttelse mot mus og rotter. Skadedyrproffens musebørster kommer med 10 års garanti, noe som indikerer god kvalitet og holdbarhet.

Så ved å montere en musebørste under ferien kan du nyte fordelene med en effektiv, langvarig skadedyrsperre som er enkel å installere og bidrar til et sunt inneklima.

Installasjonsprosess

Velg en musebørste av riktig kvalitet

Når du skal installere en musebørste, er det viktig å velge en av god kvalitet. En musebørste av god kvalitet vil være mer effektiv for å forhindre at mus og andre skadedyr kommer inn i huset ditt og vil også vare lenger.

Vi har vært med på å plukke ned musebørster på en hytte der et annet skadedyrfirma hadde montert børstene. Det var et kjent skadedyrfirma som hadde montert disse. Men børstene var av alt for dårlig kvalitet og alt for myke. Hytteeieren var fortvilet over at det fortsatt kom mus inn i hytta.

Løsningen ble at en skadedyrtekniker tilknyttet oss fjernet alle musebørstene og installerte Skadedyrproffens børste i stedet. Det var betydelig hardere i bysten. Resultatet ble at hytta ble musefri, og hytteeieren var fornøyd. Så sats på riktig kvalitet når du først skal gjøre jobben.

Trykk på plass opp under kledningen og i hull

For å installere musebørsten, start med å føre den opp under det ytre dekselet og inn i eventuelle åpninger eller sprekker. Sørg for å fylle alle åpninger grundig slik at skadedyr ikke kan komme inn. Det er viktig at det ikke er hull som lar dem klatre inn.

Vi anbefaler å bruke et inspeksjonsspeil for å se godt på hvordan det ser ut. Det er enklere å bruke enn å prøve å bøye seg ned for å se alle vinkler og steder.

Monteres helst vertikalt i hjørner

Det kan også være lurt å montere musebørsten vertikalt i hjørnene av huset, da dette ofte er steder hvor mus og andre skadedyr kan finne åpninger. Dette vil ytterligere sikre at hjemmet ditt er godt beskyttet mot uønskede gjester.

Spesielt i ytterhjørnene (hjørneboksene) hender det at det er god plass til mus, og der kan man klippe et stykke på 30 cm og stappe det rett opp, slik at metallet blir vertikalt. Den tetter ofte godt nok.

Skjær mindre biter med kuttere

Musebørsten kommer i lengder på 4 meter, men kan enkelt klippes til ønsket størrelse ved hjelp av en nipper. Kutt børsten i mindre biter for å fylle eventuelle hull og sprekker du finner, og sørg for å skyve dem godt på plass for en effektiv skadedyrblokk.

Ved å følge disse enkle trinnene vil du kunne installere musebørsten effektivt og beskytte hjemmet ditt mot uønskede skadedyr. Husk at det alltid er bedre å forebygge skadedyrproblemer enn å håndtere konsekvensene i etterkant.

ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg kjøpe en musebørste?

Musebørster kan kjøpes hos ulike forhandlere, både fysiske butikker og nettbutikker. Noen spesialiserte skadedyrbutikker tilbyr musebørster av høy kvalitet, som her hos Skadedyrproffen AS. I tillegg får du nøyaktig samme musebørste som brukes av vårt skadedyrfirma, som vi mener og har opplevd å være av høy nok kvalitet.

Hvordan montere en musebørste?

Å montere en musebørste er en enkel prosess som ikke krever snekkerferdigheter. Børsten må rett og slett skyves opp bak husets ytterkledning. Det er også videoer på YouTube som viser hvordan du setter sammen en musebørste.

Er slike børster effektive?

Ja, musebørster er effektive for å forhindre at mus og andre skadedyr kommer inn i hjemmet ditt. Ved å installere musebørster kan du forsegle alle mulige inngangspunkter og holde skadedyrene ute.

Der det ikke er plass til en børste, kan du bruke stålull designet for å avvise gnagere eller musesikring med en fugemasse med stål i.

Musebørste for forskjellige klær?

Musebørster er fleksible og kan brukes med mange forskjellige typer møbeltrekk og overflater. Både liggende og vertikal kledning, og både malt og umalt. Børstene er enkle å tilpasse og montere, noe som gjør dem egnet for mange typer bygninger og konstruksjoner.

Priser på musebørster?

Prisene på musebørster varierer avhengig av kvalitet og forhandler. Du kan forvente å betale mellom kr 279,00 og kr 395,00 for en musebørste av høy kvalitet. Det er viktig å velge en kvalitetsbørste for å sikre langvarig beskyttelse mot skadedyr. I pakkeløsningene til Skadedyrproffen betaler du under 44 kr/meter.

Hvordan forhindre mus i huset?

For å forhindre mus i huset eller hytta bør du følge noen få enkle trinn. Installer først musebørster eller musestoppere for å holde skadedyrene ute og de inne. Deretter sulter du dem ved å fjerne matkilder og setter til slutt opp musefeller for å fange gjenværende mus som er inne i bygningen.

Scroll to Top