Bli kvitt mus

Bli kvitt mus – 4 enkle tips alle kan gjøre

Hvis du har et gnagerproblem i huset ditt, kan du følge noen enkle tips for å bli kvitt dem. Dette fungerer også mot rotter. Ifølge statistikken må over 84 % av huseierne håndtere en slags skadedyr annethvert år. Av alle vanlige skadedyr er gnagere (mus og rotter) de vanligste og mest problematiske. Ved å følge riktig tilnærming vil det være mye lettere for deg å bli kvitt mus en gang for alle. I denne artikkelen skal vi snakke om 4 tips som kan hjelpe deg med å forebygge og kontrollere gnagerproblemer. Les videre for å finne ut mer.

Bruk musefeller og rottefeller

Musefeller er ganske effektive når det kommer til en enkel måte å fange mus i en bygning. Du kan velge mellom ulike typer musefeller.

Levende fangst feller

Hvis du liker en human tilnærming, foreslår vi at du vurderer levende fangst feller, da de kan hjelpe med å fange mus på en måte som ikke skader musen.  De kan lokke gnagere, fange dem og deretter kan du slippe dem ut i naturen. Dette er altså feller som fanger musen uskadd og levende, og gjør det enkelt å slippe den ut der du vil at den skal være.

Klappfeller som avliver mus og rotter

Som et alternativ kan du gå for “klappfeller”. Det som er bra med disse fellene er at de er designet for å eliminere skadedyr. Disse enhetene har en fjærmekanisme som åpner opp en metallstang i en lynrask hastighet så snart gnageren tråkker på fellen, eller du kan bruke en Powersnap rottefelle. Sistnevnte er en rottefelle som gjør det veldig enkelt å operere fellen, samt at man beskytter katter, hunder og barn fra å få fellen på seg. Den er allikevel farlig, så ikke la små barn leke rundt den, men det er mindre sannsynlig at man blir skadet i den enn en tradisjonell klappfelle.

Pass på at du går for riktig type felle og plasser dem der du oppdager gnagere ganske ofte. En enkel måte er å se etter avføring som kan indikere gnageres veier.

Hold huset rent og mindre tiltrekkende for mus og rotter

Forebygging er alltid bedre enn å gjøre en kur. Så det du trenger å gjøre er å forhindre museangrep. Med andre ord bør du prøve ditt beste for å holde huset ditt så rent du kan. Altså hindre at matlukt og andre fristende lukter komme rut til musen, samt hindre dem fra å komme inn.

Vanligvis kommer mus inn i et hus når de lukter et lett måltid. De kan for eksempel være etter at maten er lagret på kjøkkenet eller rester på grillen. Hvis du får disse tingene ryddet, kan du hindre dem i å besøke huset ditt. Du må kanskje også endre tilnærmingen din når det gjelder å lagre ting i huset ditt. Med andre ord kan det være lurt å oppbevare maten i lukkede beholdere.

Hold hagen mindre fristende for mus og rotter

Det er viktig at du får hagen din fri for søppel og rot. I alle fall holde rotet vekk fra husets grunnmur. På samme måte bør det ikke være nedfallsfrukt eller tette kratt, da de kan tiltrekke seg mus. Ideen er å fjerne alle tingene som kan bli en fristende kilde til mat eller et behagelig sted for gnagere.

For eksempel bør løvverk og busker holdes langt unna der du bor. Denne typen hagetilskudd gir også det beste ly mot rovdyr.

Hindre mus og rotter fra å komme inn i huset

Mus kommer inn i et hus på mange måter, men stort sett er det igjennom en liten åpning et sted. Faktum er at de kan presse seg gjennom små hull rundt huset ditt. Dessuten kan det være små hull rundt dørkarmene og vinduene. Så det du trenger å gjøre er å identifisere disse hullene og få dem forseglet eller lukket.

I dette tilfellet vil du kanskje være spesielt oppmerksom på loft, krypkjeller og kjellere. Du kan bruke stålull eller musebørster for å fylle inngangspunktene med noe musen ikke klarer å gnage seg igjennom.

Kort sagt kan du bruke disse fire metodene som kan hjelpe deg med å kontrollere gnagerangrep i huset ditt. Ved å følge disse enkle stegene så kan du ha et musefritt hus, og nyte tiden for deg selv i stedet for å jage etter en rakker som spiser av maten din.

Scroll to Top