Veggedyr i MandalTror du at du har utfordringer med veggedyr i Mandal: Kontakt oss for hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og kontakt oss og vi vil hjelpe deg raskest mulig.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, bittene gjerne dukker opp mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette må du gjøre noe raskt, ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Mandal. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen personer kan oppleve problemer med helsen på grunn av allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger har de ikke blitt sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Mandal

Vi hjeper deg med å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Mandal. Se chatten.

Fakte om veggedyr

er ovale og små, og de suger blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med eplefrø. Etter at de har sugd blod får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i arendal

Voksne insekter er ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som normalt ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge fra 100-1000 egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i lyngdal

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med god temperatur og mulighet for blod kan insektene bli modne på cirka 1 måned.

Opphavet til veggedyr i Mandal

økende. �…rsaken er nok at mennesker reiser mer, både internasjonalt og internt i Norge. |Tidligere var veggedyr vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden. Bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene kan bli med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyret holder til, er det mulig å importere insektet til din eiendom i Mandal via bagasjen. Veggedyr kan komme inn i hjemmet uoppdaget gjennom bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for diverse insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst finner du dem i madrasser og der gjemmer de seg i fjær, rammer, sømkanter og sprekker. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så kryper de ubemerket bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Se da etter ekskrementer og andre liknende tegn.

Les også rotter i lyngdal

Tegn på angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr i huset. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Andre veggedyr tegn:

  • Blodflekker på sengetøy
  • Mørke eller rustfargede flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen bilder tatt av vår medarbeider som viser veggedyr-ekskrementer. Da vet du hvordan det ser ut. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy etter tegn som nevnt i listen over. Vi anbefaler også å fjerne madrasstrekket over nederste madrassen, sjekke sprekkene i sengebunne med mer.

Sjekk også området rundt sengen, samt inne i bøker, tepper og også i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i arendal

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep, bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang – og forhindre at de kommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Mandal

Aller først bør du få bistand til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om de har vært der for lenge til at du bør prøve å bekjempe insektene selv.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene bor. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å arbeide gjennom madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og området rundt ofte. Gjerne minst 1 gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en plastpose og knytt den igjen, og jkast den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, derfor er det fornuftig å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være smart å bli kvitt den og få en ny, men sørg for å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det ofte kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Fordi bruk av giftstoffer er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke sengen etterpå, må den som gjør skadedyrbekjempelsen være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Disse kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan gi til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløende. Noen kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan klare seg over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Mandal

Har du problemer med veggedyr i Mandal{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!