Rotter Lyngdal

Hvis du har lagt merke til rotter eller tegn på rotter i Lyngdal så må du gjøre tiltak umiddelbart. Rotter er nemlig raske til å tilpasse seg, raske på å finne mat og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan dessverre hurtig gjøre mye skade på bolig og andre eiendeler. På grunn av det anbefales det at du så kjapt som mulig tar kontroll og får gjennomført passende tiltak mot rotterslik at du blir kvitt problemet.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende samtale for å løse problemet for deg. Du får en fordelaktig avtale og du blir kvitt rotteproblemet.

👉 For serveringssteder

Rotter ser aktivt etter mat, og de er svært flinke på å komme seg forbi hindringer til maten. Dersom du har sett spor av rotter så bør du helt klart gå i gang med skadedyrkontroll her og nå. Men du bør helt klart også ha tiltak mot skadedyr på plass som hindrer at skadedyr kan forpeste matvarene du har på lager.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For andre byggeiere

Rotter er et vanlig problem i alle slags bygg, og vi kan hjelpe deg uansett type bygg du følger opp. Du kan også få hjelp med all type skadedyrkontroll og oppfølging av skadedyrkontroll.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt både rotter og andre typer skadedyr.

Kontakt oss for hjelp med rotter i Lyngdal og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Lyngdal:

2 + 1 =

Rotteproblem i Lyngdal

Les her om du har et rotteproblem i Lyngdal. Hvis du sliter med rotter i Lyngdal så bør du få hjelp av noen profesjonelle som kan hjelpe deg å bli kvitt utysket. Ikke kast bort verdifull tid, men ta kontakt nå. Rotter formerer seg raskt, og problemet kan vokse. Helt bokstavelig.Problemet er at rotter kan gnage i stykker mye som du ikke ønsker å få ødelagt, i tillegg kan de ødelegge mat og spre sykdommer.

Rotter – et skadedyrproblem i Lyngdal?

Rotter og mus holder seg ofte der hvor mennesker bor. Gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Det er to store utfordringer med slike gnagere: Forurensing av matlager og inne i bygg når rottene ser etter noe å spise. Rotter skader også bygninger og tomter ved å gnage og grave.

Rottene er enormt flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan gnage seg gjennom treverk, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke begynne å gnage på en hard rett plate. Gnagingen må begynne på en kant eller en bue.

Rotter finnes i hele Norge, særlig på høsten og vinteren kommer de seg inn i hus og bygg for å finne noe å spise. Dette er grunnen til at rotter er et problem i Lyngdal.

Rotter gnager også på andre ting

Det er ikke bare boliger som rottene kan gi stor skade. Det finnes eksempler på at rotter har gnags seg frem i biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som fikk skader for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du trenger assistanse med skadedyrkontroll i Lyngdal. Bruk et seriøst skadedyrfirma som har kunnskap med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, evne til å ødelegge hjem, matbutikker og spre sykdom. Ofte bosetter de seg på loftet, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i mange måneder eller til og med år, uten å bli sett og hørt. Disse rottene skader boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: de forurenser kjøkken; og de sprersykdom. De kan også være aggresive. Gnagere har vært kjent for å starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De vil hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

rotter i Lyngdal

Litt om Lyngdal

Noen karakteristiske sider hos norsk brunrotte

 • Vekt: fra 200-500 gram
 • Lengde (kun kropp): 18-25 cm
 • Lengde (bare hale): 15-21 cm (kortere enn selve kroppen, mørk overside og lys underside)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Alle farger. Noe stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Norsk brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kroppslengde på noe over 20 cm. Og halen er litt under 20 cm. Brunrotten har mørkebrun rygg og er lysere på sidene og gråhvit på magen. Den får vanligvis seks til åtte unger pr. kull, men kan unntaksvis få opp til 20 unger. 32 til 140 rotteunger per år

Rottenes historie

Brunrotten spredte seg i Europa i middelalderen, og fortrengte svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske områder. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til nye steder, og er blitt funnet i alt fra rene ørkener til liknende arktisk klima. Rotten er spredd over hele verden, oftest i nært mennesker, og nyter godt av det vi ikke spiser selv. Brunrotten lever overalt der det finnes mennesker. Brunrotter kan gjøre stor skade, og kan spre smitte. Ofte er brunrotten smittebærer og sprer både pestbakterier og trikiner. Den lever mange ganger i kloakksystem og kjellere, og kommer av og til inn i boliger via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å fjerne tilgang på mat, og sikre bygget slik at ikke dyrene kommer inn. Dyr som kommer inn i hus kan ofte bekjempes med klappfeller.

Rottene veier 200-500 g., og kroppslengden er ca 18-25 cm. Halen er omtrent 15-21 cm lang, hårløs, skjellbelagt, og kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk over. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser de kontinuerlig. Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan forveksles med andre gnagere som vånd og husmus. Vånden går aldri inn i huset, men graver lange ganger i jorda så den ødelegger plener og planter. Vånden ser litt ut som en litt stutt rotte. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er allikevel alltid større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. Nå finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Avføringen fra brunrotter er normalt svart, men kan også ha mange andre farger, avhengig av hva rottene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Mange ganger butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte legger ofte fra seg 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Rotter samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, såkalte «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre rett opp og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at rotter kan gå opp mursteinsvegger som gir fotfeste og å gå langs kraftledninger.

Bli kvitt rotter i Lyngdal

Så har du problemer med rotter i Lyngdal{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå! Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Lyngdal

Litt om Lyngdal

Lyngdal er en kommune og by i Agder fylke og er landets nest sørligste kommune. Lyngdal grenser til Farsund og Kvinesdal i vest, Hægebostad, Åseral og Evje og Hornnes i nord og Lindesnes i øst. 1. januar 2020 ble gamle Lyngdal kommune slått sammen med sin nordøstlige nabokommune Audnedal.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Lyngdal. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse LyngdalDet er hovedsaklig tre ulike typer mus som plager eiendomseiere i Norge: Liten og stor skogmus, og husmus. De kan gjøre stor skade med å gnage i stykker skjulte installasjoner som f.eks vannrør (PEX) og samtidig spise mat og annet som du ikke vil de skal gnage på.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Rotte i Lyngdal

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Lyngdal

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Lyngdal også. Vi forholder oss til skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Lyngdal