Veggedyr Langesund her er hjelpen

Veggedyr i LangesundTror du at du har angrep av veggedyr i Langesund? Kontakt oss ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å finne ut om det er et tidlig angrep, og om dette er noe du kan behandle selv eller ikke.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel kommer mens du sover, og det gjerne kommer flere bitt utover ukene så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, for ellers vil problemet bli vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Langesund. Da kan hjelpe deg å forstå om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene gir ubehagelige stikk og utslett, og noen opplever helseproblemer fordi de har allergi. Stort sett lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Ofte har de ikke blitt sett, men insektsbittene avslører dem.

Ta kontakt via chat om du lurer på om du har veggedyr eller vet du trenger hjelp!

Hjelp med skadedyrkontroll i Langesund

[google-map location=”Langesund” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Få assistense til å få bli kvitt skadedyr som ødelegger for deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt om skadedyrkontroll Langesund. Bruk chatten her.

Om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge blodet ditt. Insektene er flate og har en oval form. De er omtrent på størrelse med frø fra epler. Når de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i notodden

Voksne insekter blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene har ganske likt utseende som de voksne, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr er uten vinger. De har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakover. Den rettes fremover når de skal spise.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne cirka }5-8 egg over 1 uke. Her kan du lese om veggedyr i kragerø

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de suge blod én gang. Under gunstige forhold med god temperatur og tilgang på mat kan insektene bli voksne i løpet av omtrent 1 måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Langesund

De var vanlig å se her til lands tidigere, men ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Det er nå en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. Mye av grunnen er nok at mennesker reiser mer både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge. Men midt på 1900-tallet ble de omtrent utryddet her til lands. Veggedyrene kom tilbake for noen år siden, og bestanden har etablert seg igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene kan bli med til Langesund i bagasjen.}

Hvis du reiser fra et hotell der veggedyret er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr hjem til din eiendom i Langesundmed bagasjen. Veggedyr kan komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt motstandsdyktig for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Bier og maur lager seg reir. Veggedyr har ikke reir. De liker ofte å klumpe seg sammen. Først og fremst oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter vanligvis folk mens de sover. De starter ved å lage et hull trekke blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Så går de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens du sover. Til å suge blod de en sugesnabel. De bruker kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter bittene ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i kragerø

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, kan det hende du har veggedyr i huset. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Hvite små egg skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er noen fotografier tatt av vår medarbeider som viser ekskrementer fra veggedyr. Så du vet hva du skal se etter. Det ligner mye på jordslag. Du kan se forskjell på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på over flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy etter tegn som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende.

Sjekk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi komme og se for deg.

Se også rotter i notodden

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr bør du begynne trinnene for å bekjempe dem med én gang – og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Langesund

Aller først bør du få hjelp til å finne ut om kolonien er i tidlig fase, eller om det er kommet for langt til at du bør prøve å bekjempe veggedyrene selv.

I alle tilfeller bør man begynne med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i så varmt vann som mulig ogf bruk tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Dypfryseren må holde minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste a la fiskebørste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye.
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst én gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, plasser den i en plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og infistere et nytt sted.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr kan overleve ilitt mer enn ett år uten å få sugd blod, så det kan være fornuftig å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være smart å kjøpe en ny, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Mange ganger kreves det langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. I de tilfellene må man benytte insektsmidler som man ikke kan bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå svært grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er insekter fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Vanligvis suger de blod om natten. Bittene kan føre til en rekke helseeffekter, inkludert hudutslett, gi dårligere søvn og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som spenner fra litt rødhet til fremtredende blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises. Vanligvis er det kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Normalt blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at deres bitt overfører noen sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Langesund

Hvis du har utfordring med veggedyr i Langesund{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top