Rotter Notodden

Når du legger merke til rotter eller tegn på rotter i Notodden så bør du absolutt gjøre noe nå med en gang. Rotter tilpasser seg raskt og er kjappe på å finne mat og dessverre raske til å etablere seg og bli mange.

Rotter er plagsomme

Rotter er veldig plagsomme og gjør livet surt for en.

👉 For boligeiere og byggeiere

Rotter er er krevende å bli av med, og de kan ofte dessverre raskt gjøre stor skade på boliger og andre eiendeler. Derfor anbefales det at man så hurtig som mulig tar i gang med tiltak og får gjennomført skadedyr-tiltak som gjør at du får orden på ting raskt.

Ta kontakt med oss i dag for å få en uforpliktende samtale og pristilbud for å bli kvitt rottene. Du får en fordelaktig avtale og vi løser rotteproblemet sikkert for deg.

👉 For restauranter, spisesteder og produsenter

Rotter leter etter noe å spise, og de er svært dyktige på å komme seg inn overalt. Hvis du har sett spor av rotter så bør du absolutt gå i gang med skadedyrkontroll nå. Men du skal og bør også få tiltak på plass som hindrer at skadedyr kan forpeste maten du oppbevarer.

Når du ser etter en skadedyrkontroll samarbeidspartner som hjelper deg: Vi gjør jobber diskret, og vi har lang erfaring med å lykkes. Kontakt oss.

👉 For byggeiere

Rotter er et vanlig problem i de fleste bygg. Da er det godt å vite at vi kan hjelpe deg uansett hvilken type bygg du har ansvar for. Du kan også få hjelp med all type skadedyrbekjempelse og vedlikehold.

Kontakt oss for å få vite mer om hvordan vi hjelper deg med å bli kvitt både rotter og annet utyske.

Kontakt oss nå for å bli kvitt rotter i Notodden og omliggende

Kontakt skadedyrtekniker i Notodden:

14 + 11 =

Problem med rotter i Notodden

Tenker du, eller er du sikker på, at du har et rotteproblem der du bor i Notodden? Ikke vent, men ta kontakt med et skadedyrkontroll-firma nå. Rotter kan øke bestanden raskt fordi de formerer seg ofte raskt og skjer det hos deg har du en utfordring. Rotter er kjent for å ødelegge mye.

Rotter – et problem i Notodden?

Dessverre lever rotter og mus helst der hvor personer bor. Disse gnagere har en egen evne til å tilpasse seg. Mange ser to store problemer med slike gnagere: De forurenser matlager og inneområder når de ser etter mat. De ødelegger også bygg og ting ved å konstant gnage og grave.

Rotter er enormt flinke til å komme seg frem. Rotter trenger kun hull på ca 2 cm for å komme seg igjennom, og de kan spise seg gjennom tre, plastikk og betong. Men på grunn av tennenes utforming kan de ikke starte med å gnage på en rett og hard flate. De må starte på en kant eller en bue.

Rotter finnes overalt i Norge, særlig i vinterhalvåret kommer de inn i hus og bygg for å finne mat. Derfor er rotter et problem også i Notodden.

Rotter ødelegger andre ting

Det er ikke kun bygninger som rottene kan gi stor skade. Det finnes tilfeller på at rotter har ødelagt biler og gnagd i stykker mye. Blant annet en bil som ble ødelagt for {ca ||omtrent }tre hundre tusen kroner.

Så ta kontakt når du har behov for hjelp med skadedyrkontroll i Notodden. Kontakt et ansvarlig skadedyrfirma som har goderfaring med å bli kvitt skadedyr.

Litt info om rotter

Rotter reproduserer raskt og er kjent for evne til å komme frem overalt, ødelegge bosteder, butikker og spre sykdom. De vil ofte bo på loftene, kjellerne eller krypeområdene i boligene våre. Noen ganger i flere måneder eller til og med år uten å bli oppdaget. Disse gnagerne ødelegger boliger på grunn av deres tunnelbygging; de spiser og ødelegger vår lagrede mat: forurenser matsaler, matbeholdere og kjøkkenutstyr; og de kan spre sykdom. De kan også være aggresive. Rotter kan også starte brann ved å gnage på elektriske ledninger. 

Rotter foretrekker å spise kornprodukter som frokostblandinger eller brød, men de spiser nesten hvilken som helst type mat og trenger ikke veldig mye vann. De kan hoppe, svømme og klatre for å nå en matkilde. Faktisk er rotter utmerkede svømmere og kan komme inn i strukturer gjennom kloakk, toaletter og ødelagte avløp. I tester har rotter blitt funnet i stand til å trå vann i flere dager og er i stand til å svømme mot en strøm i en halv mil.

Litt om Notodden

Karakteristikk kjennetegn hos norsk brunrotte

 • Vekt: 200-500 gram
 • Lengde (bare kropp): 18-25 cm
 • Lengde (hale): 15-21 cm (kortere enn kroppen, mørk oppå og lys under)
 • Snute: Butt
 • Ører: Små og dekket med hår
 • Øyne: Små
 • Pels: Finnes i alle farger, stivere enn svartrotta
 • Ekskrementer: 1,2-2,5 cm lange, butt i den ene enden, vanligvis skinnende svart, myk i opptil en dag
 • Mat: Altetende, korn, 28 g/dag
 • Vann: 15-30 ml/dag
 • Atferd: Sky, neofob, nattaktiv
 • Svømming: Meget god til å svømme
 • Hopping: 90 cm vertikalt
 • Klatring: Kan klatre godt
 • Bol: I bakken, inne i vegger/gulv
 • Livslengde: Omtrent 1 år, men lenger under optimale forhold
 • Kjønnsmoden: 2-3 mnd
 • Antall unger pr. kull: 8-20
 • Antall kull pr. år: 4-7 32 til 140 unger per år
 • Åpninger som bør tettes: >12 mm

Brunrotte (Rattus norvegicus) er en art av rotter som er stor. Fullvoksen har den en kropp på noe over 20 cm. Halen er litt under 20 cm. Norsk brunrotte er mørkebrun på ryggen, lysere på sidene og gråhvit på magen. Oftest får den 6-8 unger per kull men kan få opptil 20. Det betyr fra 32 til 140 unger per år, per rottepar!

Brunrottenes historie

Rotte arten spredte seg i Europa i middelalderen, og tok plassen til svartrotten. Svartrottene flyttet seg til asiatiske land. Brunrotta har god evne til å tilpasse seg til ulike miljøer, og er blitt sett i alt fra rene ørkenlandskaper til liknende arktisk klima. Den har spredd seg over hele verden, oftest i nært mennesker og deres boliger, og og har det fint der. Rotten holder til overalt der det finnes mennesker. Brunrotter gjør ofte stor materiell ødeleggelse, og har potensial til å spre sykdom. Ofte er den smittebærer og kan spre både bakterier og trikiner. Rotten lever gjerne i kloakksystem og under hus, og kommer iblant inn i boliger via rør. Den beste måten å unngå brunrotter er å ta vekk tilgang til mat, samt sikre bygget slik at ikke dyrene kan komme inn.

Normalt veier brunrotta fra 200-500 g., og kroppen er ca 18-25 cm. Halen er ca 15-21 cm lang, hårløs, og alltid kortere enn kroppen. Halen er lys under og mørk på oversiden. Ørene er små og behåret helt ut til spissen. Pelsen kan variere fra grå til brun og svart.

Et kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene. Fortennene er store, krumme, harde. I tillegg vokser fortennene hele tiden. Tennene er skarpe og slipes hele tiden mot hverandre når dyret gnager.

Rotter kan til forveksling være lik andre gnagere som vånd og husmus. Men vånden går aldri inn i huset, men graver ganger i jorda hvor den ødelegger hagen. Vånden ser litt ut som en klumpete rotte med korte bein og butt snute. Man skiller husmus og skogmus fra brunrotta på størrelsen, selv om det kan være litt vanskelig å skille en ung rotte fra en voksen husmus. En ung rotte er større enn en voksen husmus. Brunrotta kan også forveksles med svartrotta (Rattus rattus) som tidligere var vanlig i Norge. I dag finnes det imidlertid ingen kjente bestander av svartrotte i Norge.

Rotters avføring er ofte svart, men kan faktisk ha mange andre farger som kommer an på hva dyrene har spist. Avføringen er stor (størrelsen er selvfølgelig avhengig av dyrets størrelse) og rektangulær, 1,2-2,5 cm lang. Ofte butt i den ene enden, vanligvis skinnende sort, og den kan holde seg myk i opptil en dag. En brunrotte produserer vanligvis 40-50 slike ekskrementer pr. dag. Brunrotta samler ofte sine ekskrementer på spesielle steder, «rotte-toaletter». Flaggermuslort er betydelig mindre og inneholder bare insektrester, og den smuldrer lett opp om man tar på den. Ekskrementer fra piggsvin er normalt mye større enn dem fra rotter, og de inneholder bare insektrester, litt plantemateriale og ofte sandkorn.

Man kan også bruke fotspor i støv (eventuelt talkum/mel som er strødd ut) for å bestemme hvilket dyr man har med å gjøre. Brunrotter har fire tær på frembeina, og fem tær på bakbeina. Brunrotter etterlater et 2,0-2,5 cm langt avtrykk av bakfoten, og ofte lager de slepespor av halen mellom fotavtrykkene.

Rotter kan klatre loddrett og hoppe høyt. De kan falle fra en høyde på 50 fot uten at den dør eller blir alvorlig skadet.

Balansekunstene gjør at de kan klatre opp mursteinsvegger eller andre grove vegger som gir fotfeste.

Bli kvitt rotter i Notodden

Hvis du har utfordring med rotter i Notodden{, så ta kontakt nå!Ring nå. Vi hjelper også til med problemer med veggedyrproblem i Notodden

Litt om Notodden

Notodden er en by og en kommune i Telemark i Vestfold og Telemark fylke, 120 km sørvest for Oslo. Kommunen ligger ved Heddalsvannet og ved østløpet av Telemarkskanalen.
Kommunen grenser til Seljord og Hjartdal i vest, Tinn i nord, Flesberg og Kongsberg i øst, og Sauherad og Bø i sør. Høyeste punkt er Tverrgrønut, 1 306 moh. Nabobyene er Rjukan og Kongsberg.

Navnet Notodden kommer opprinnelig fra husmannsplassen Notodden (som tilhørte Tinne gård) ved munningen av Tinnelva ved Heddalsvatnet.
En person fra Notodden kalles en notodding.

Notodden ble skilt ut av Heddal som egen by i 1913 og feirer 100-årsjubileum i 2013. Sine nåværende kommunegrenser fikk byen i 1964 da kommunene Heddal og Gransherad (unntatt Jondalen) samt en del av Hovin ble en del av Notodden kommune.

Kommunen er den tettest befolkede i Aust-Telemark og er hovedsete for Aust-Telemark tingrett, som ligger under Agder lagdømme. Notodden politistasjon ligger under Telemark politidistrikt og kommunen er også med i Kongsbergregionen.

Notodden by, som er kommunens administrasjonssentrum, har 9 055 innbyggere per 1. januar 2020. Notodden er på UNESCOs verdensarvliste gjennom Rjukan–Notodden industriarv.

Wikipedia

Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp

Rotter som tar seg til rette

Rotter er fryktet de fleste steder, også er kjent problem i Notodden. De tar seg inn gjennom små åpninger på ca 2 cm og kan komme seg frem de fleste plasser. Under gode forhold kan rottene formere seg enormt raskt og problemet kan raskt bli større.

Det anbefales at du slår raskt ned på rotteproblemer. Eneste anbefalte løsning er å få hjelp av profesjonelle som gjør nødvendige tiltak raskt og effektivt.

Mus

skogsmus bekjempelse NotoddenI Norge har vi tre typer mus som folk ønsker å bli kvitt. Liten skogmus, stor skogmus og husmus. De trives alle tre tett innpå mennesker og liker helst å finne mat i huset. De kan også påføre hus store skader i rørsystemet, elektriske kabler og mer.

Jo tidligere man kommer i gang med bekjempelse av mus, jo raskere og billigere blir det.

Hvordan bli kvitt rotter?

Rotter kommer hovedsaklig inn i huset fordi de ser etter mat. I prinsippet er detr slik at hvis du fjerner maten så kommer de ikke, men da er det jo ikke så greit å bo der. Derfor er det diverse tiltak må gjøres.

Åtegift: Et tiltak er å sette ut åtegift. Da spiser rottene giften, og de dør. Det er viktig at giften kun kan spises av rotter og ikke mennesker eller andre dyr. Derfor er både plasseringen og hvordan den settes frem veldig viktig når man bruker gift.

Rottefeller: Man bruker også feller som plasseres på passende steder. Men rotter er så skeptiske til nye ting, at de kan være vanskelige å få tatt i feller. Vi som driver med skadedyrkontroll på fulltid vet dette, og forbereder fellene i forkant. Plassering av fellene har også svært mye å si.

Tetting av huset: Det aller beste tiltaket er å hindre rotter å finne steder å komme inn i boligen eller bygget. Til det brukes mange ulike metoder. Ulempen med rotter er at de kan gnage seg igjennom det aller meste, så hvis de lukter mat så kan de stort sett komme seg inn hvis de vil.

Tegn på rotter i huset / bygget

Det finnes en del ulike tegn på at man har rotter i huset.

Å se dem: Det sikreste tegnet er å faktisk se dem. Hvis man ser at en rotte løper foran kjøkkenbenken så er man sikker i sin sak. Da er det rotter til stede. Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en mus hvis man ikke er vant til å se dem, men en rotte er stor og en mus er liten. Uansett er gnagere uønskede å ha i hus og du bør gjøre noe med det.

Å se resultatene: Hvis du oppdager rottehull, istykkergnagede trebiter, plastrør eller ledninger så kan du også være veldig sikker på at det er en gnager i hus, og du bør fjerne dem.

Å høre dem: Hvis det er rotter i veggene, i taket eller tregulvet så kan man gjerne høre dem. det kan være vanskelig med huset fullt av andre folk, men om kvelden og natten når det er stille så kan man både høre dem vandre, pile av gårde og gnage.  Da må du gjøre noe snarest.

Nå kan du få hjelp med skadedyr i Notodden

Du kan få gratis befaring så lege du bor i grei avstand til en skadedyrbekjempers adresse.

Send inn skjemaet over, eller ta kontakt via chat 👍


Skadedyrhjelp

Skadedyrhjelp.no samarbeider med utvalgte og svært dyktige og etiske skadedyrbekjempere i hele Norge. Vi har nettverk som kan hjelpe deg i Notodden også. Vi følger den offsielle skadedyrveilederen.

Personvern

Innsendt informasjon brukes kun til å ta kontakt med deg for å følge opp din skadedyrhenvendelse.
skadedyrtekniker Notodden