Veggedyr i FarsundTror du at du har utfordringer med veggedyr i Farsund: Kontakt oss nåfor hjelp og veiledning. Se chatten nede til høyre, og vi vil hjelpe deg raskt.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er sannsynligheten stor for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Hvis du opplever dette er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver med skadedyrkontroll i Farsund. Da kan hjelpe deg å vite om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr gir ubehagelige stikk og utslett, og noen kan oppleve helseproblemer fordi de har allergi. Ofte lever veggedyr i sengen og kommer frem noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke lagt merke til, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Få hjelp med skadedyrkontroll i Farsund

Få assistanse på å få tatt knekken på skadedyr som plager deg eller ødelegger dine eiendeler. Vi hjelper deg med å bli kvitt veggedyr.Ta kontakt om skadedyrkontroll Farsund. Bruk chatten.

Mer om veggedyr

er ovale og små, og de lever av å suge ditt blod. Kroppene er flate og har en oval form. De kan sammenliknes med eplefrø. Etter at de har spist får de en rødlig farge. Les også om veggedyr i lyngdal

Voksne insekter blir ca fem til seks millimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har lik fasong som de voksne veggedyrene. Men nymfene er mindre og har en lysere tone i fargen. Eggene er veldig små, omtrent en millimeter lange og hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger bakover under dyret, men rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr flyr ikke. Men kan flytte seg raskt over vegger, gulv og tak.

De kan legge fra 100-1000 egg. Men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i kristiansand

Unge veggdyr kalles nymfer og bytter skinnet 5 ganger før de når modenhet. Før hvert utviklingssteg må de ha et måltid. Ved ideelle forhold med rett temperatur og tilgang på blod kan insektene bli modne på omtrent 1 måned.

Hvor veggedyr kommer fra

Veggedyr var vanlig å se i Norge tidigere, men de ble nesten utryddet på 1950 tallet. Dessverre, i de siste årene har det dukket opp mer og mer veggedyr. Nå er det en økning av veggedyr. Dette problemet er tiltakende. En av grunnene er nok at folk reiser mer, både internasjonalt og nasjonalt. |Før var veggedyr normalt i Norge. Men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Dessverre kom de tilbake for en del år siden, og bestanden har fått fotfeste igjen. Det regnes med at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Når du reiser fra et land der veggedyret holder til, er det mulig å importere insektet hjem til din eiendom i Farsundi bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i hjemmet via bagasjen, klær, brukte senger og sofaer og andre gjenstander. De flate kroppene gjør det mulig for dem å passe inn i små mellomrom, omtrent bredden på et kredittkort.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for noen insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Hvor veggedyret oppholder seg

Veggedyr har ikke reir som bier og maur, men lever ofte i grupper på skjulesteder. Det første tilholdsstedet er normalt i madrasser, fjær, rammer og sengegavler der det er lett å bite folk om natten.

Over tid kan de gjerne flytte seg inn i en hvilken som helst spalte eller et beskyttet sted. De kan også spre seg til nærliggende rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er aktive hovedsakelig om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra 3 til 10 minutter for å bli mette. Så kryper de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og spiser blod mens du sover. Til det de et nebb eller snabel. De er raske. Det tar kun 3 til 10 minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Ulike mennesker oppfatter veggedyr-bitt forskjellig. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men over tid blir det gjerne værre og værre.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Se også rotter i kristiansand

Har du angrep

OM du har våknet med stikk som klør, er det mye mulig du har veggedyr. Spesielt hvis du har sovet i en seng da bittene startet.

Tegn på veggedyrproblem:

  • Det er blodflekker på laken eller putetrekkene
  • Mørke eller rustfargede flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Egg på ca 1mm skjult under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her er diverse bilder tatt av vår mann der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hva du skal se etter. Du ser det ligner veldig på jordslag. Måten du kan se forskjell mellom jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, og hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Hvis du mistenker et angrep bør du fjerne alt sengetøy og sjekke det nøye for tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene med mer. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk garderoben ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i lyngdal

Bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang – og hindre at veggedyrenekommer tilbake.

Veggedyr-bekjempelse i Farsund

Du bør straks få hjelp til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene holder til. Sjekk følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og andre gjenstander som ikke kan vaskes i maskin i en tørketrommel og i minimum i en halvtime
  3. Eventuelt legg plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Fryseren må holde minst -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste madrasssømmene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Støvsug sengen og rommet rundt ofte. Gjerne minst en gang per dag i starten.

OBS: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legge den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å rømme og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Anskaff en beskyttelsespose for madrassen som er vevd tett og har glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten mat, så det kan være smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men pass på å bli kvitt alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte områder er nødvendig for å kontrollere veggedyr, men ofte krever det bruk av kjemiske behandlinger å bli kvitt dem. Av den grunn at kjemisk behandling kan være giftig både for skadedyrbekjemperen og deg som skal bruke sengen etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene kan føre til ulike helseeffekter, inkludert hudutslett, psykologiske effekter og allergiske symptomer. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som spenner fra litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en time, og det er vanligvis kløe. Noen kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne veggedyr og symptomer. Veggedyr bruker mye av tiden sin på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å eliminere veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger kan være nødvendig.

Veggedyr Farsund

Har du problemer med veggedyr i Farsund{, så ta kontakt nå!Chat nå.