Veggedyr Drammen – Hvordan bli kvitt dem

Veggedyr i DrammenTror du at du har angrep av veggedyr i Drammen? Få hjelp ved å kontakt oss på chat nede til venstre så kan vi hjelpe deg med å avdekke om det er et tidlig angrep, og om du kan behandle det selv eller ikke.

Hvis du legger merke til bitt/ stikk på kroppen som klør, bittene som regel dukker opp i løpet av natten og du gjerne får flere over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Problemet har økt de siste årene.

Dersom du tror du har veggedyrangrep er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Ta kontakt med oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Drammen, så vi kan hjelpe deg å vite om det er i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyrene kan gi ubehagelige bitt og utslett, og noen opplever problemer med helsen fordi de har allergi. Ofte bor veggedyr i sengen og kommer frem en kort periode på noen minutter for å suge blod. Mange ganger blir de ikke sett, men det er insektsbittene som avslører dem.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

Hjelp med skadedyrkontroll i Drammen

[google-map location=”Drammen” width=”400″ height=”350″ float=”right”] Her får du hjelp bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort. Kontakt oss om skadedyrkontroll Drammen. Bruk chatten her.

Info om veggedyr

Veggedyr er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har kropper som er flate og ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i svelvik

Voksne individer er ca en halv centimeter lange og 3 millimeter brede. Som nevnt er de ganske flate. Nymfene (ikke fullvoksne) har ganske likt utseende som de voksne veggedyrene, men nymfene er mindre og er lysere. Eggene er veldig små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. De har en snabel som vanligvis ligger bakover under dyretSnabelen rettes utover og fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men kan bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av små egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. Gjerne gjennomsnittlig }5-8 egg i uka. Her kan du lese om veggedyr i tønsberg

Unge veggdyr, kalt nymfer, bytter skinnet 5 ganger før de regnes som voksne. De trenger ett måltid med blod før hver neste utvikling hos nymfen. Under gunstige omstendigheter med rett temperatur og tilgang på mat kan veggedyrene utvikle seg fullt på cirka 1 måned.

Hvordan kommer veggedyr til Drammen

økende. �…rsaken er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr vanlig i Norge, men rundt 1950 ble de omtrent utryddet her til lands. Men de kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har funnet sin plass igjen. Vi tror årsaken er at folk reiser mer, og veggedyrene blir med hjem i bagasjen.}

Hvis du reiser fra utlandet, eller andre steder der veggedyr holder til, risikerer du å “importere” insektet hjem til din eiendom i Drammeni bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset uoppdaget gjennom bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Veggedyr har ikke reir

Maur og bier har reir. Veggedyr har ikke reir. Ofte liker de å klumpe seg sammen. Som regel oppdager du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten kommer de frem for å drikke blod.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Et veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og suger blod vanligvis folk mens de sover. De spiser ved å gjennombore huden og og suge blod gjennom et langstrakt nebb. De bruker kort tid på dette. Fra 3 til 10 minutter for å dekke behovet. Deretter vandrer de ubemerket bort.|På) natten kryper veggedyr frem og finner blod mens folk sover. Til å suge blod de en snabel. De bruker kun tre til ti minutter på et måltid.

Veggedyrbitt

Forskjellige mennesker oppfatter veggedyr-bitt ulikt. Noen synes det klør mye, mens andre synes ikke det er så ille. Men det blir ofte værre over tid.

HVis man ikke er bevisst på at det finnes veggedyr kan man tro man har fått myggestikk For å bekrefte at det er bitt fra veggedyret bør du finne og identifisere insektet. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også om rotter i tønsberg

Har du angrep

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, er det mye mulig du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Tegn på at du har veggedyr:

  • Blodflekker på sengetøyet
  • Rustfargede eller mørke flekker på madrasser og sengetøy (ekskrement fra veggedyr).
  • Små hvite egg i sprekker eller hulrom under sengen
  • En vond, muggen lukt fra insektenes duftkjertler.

Her kan du se noen fotografier tatt av vår mann som viser ekskrementer fra veggedyr, så du vet hva du skal se etter. Veggedyr ekskrementer ligner veldig på jordslag. Du kan skille på ekskrementer og jordslag ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis det streker så er det ekskrementer, men hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr-ekskrementer

Tror du at du har fått veggedyr bør du fjerne alt sengetøy etter tegn på veggedyr som nevnt over. Vi anbefaler også å fjerne støvdekselet over madrassen, sprekkene mellom snegebunndelene og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk området rundt sengen, inkludert inne i bøker, telefoner eller radioer, tepper og også i stikkontakter. Sjekk skapet ditt, fordi veggedyr ofte fester seg til klærne. Hvis du er usikker på tegn på veggedyr så kontakt oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i svelvik

Få bort veggedyr

Dersom du finner tegn til å ha veggedyr, bør du starte med å bekjempe dem med én gang – og hindre at de kommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Drammen

Du bør straks få hjelp til å finne ut om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller bør få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Start med å rydde der veggedyrene bor. Dette bør omfatte følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør ogf bruk tørketrommel.
  2. Kjør kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i en halvtime
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i tre dager. Fryseren må være minst -18C. Hvis fryseren ikke klarer det må man forlenge tiden vesentlig.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fjerne veggedyr og eggene fysisk før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og området rundt ofte. Minst en gang per dag i starten.

Notat: Etter støvsuging ta ALLTID ut støvsugerposen, legg den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og legg den i søpla utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Andre tips:

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å stenge evetuelle veggedyr inne i madrassen. Voksne veggedyr kan overleve i litt over 1 år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen så lenge for å hindre at insektene kommer tilbake.

Bli kvitt rot rundt sengen.

Hvis du finner veggedyr, kan det være lurt å anskaffe en ny madrass, men sørg for å få bort alle veggedyr, ellers vil de komme tilbake til den nye madrassen din.

Utryddelse av veggedyr

Opprydning av infiserte rom vil være nyttig for å kontrollere veggedyr, men av og til krever det ofte kjemiske behandlinger å utrydde dem. Av den grunn at behandlingen er giftig både for den som gjør jobben og deg som skal bruke sengen etterpå, må den som utfører jobben være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Mange ganger må man gå veldig grundig til verks. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger blod, vanligvis om natten. Bittene deres kan føre til ulike helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan gi synlige endringer i huden som varierer mellom små områder med rødhet til større blemmer. Symptomene kan ta mellom minutter og dager før de vises, og det er vanligvis kløe. Noen personer kan føle tretthet og/ eller feber. Vanligvis blir ikke tildekkede områder av kroppen berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt kommer av 2 arter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose får man først ved å finne insektene og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er ofte utfordrende å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten mat. Gjentagende behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Drammen

Har du problemer med veggedyr i Drammen{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!

Scroll to Top