Veggedyr i SvelvikMistenker du at du har angrep av veggedyr i Svelvik? Få hjelp ved å klikke på chat nede til venstre så kan vi veilede deg med å avdekke om det er et tidlig angrep eller ikke, og om du kan behandle det selv.

Om du legger merke til bitt/ stikk på kroppen din som klør, og bittene som regel kommer i løpet av natten og det gjerne kommer flere bitt over flere uker så er det meget mulig for at det er veggedyr. Det har blitt mye mer veggedyr de siste årene.

Opplever du at det er veggedyr er det viktig at du gjør noe raskt, ellers vil problemet tilta og vanskeligere å bli kvitt. Kontakt oss som driver profesjonelt med skadedyrkontroll i Svelvik. Da kan hjelpe deg å forstå om det er angrep i tidlig stadie eller om det er et avansert angrep.

Veggedyr er et ubehagelig skadedyr som også kan gi problemer med helsen. Som regel lever de i sengen din og kryper frem om natten for å suge blod. De kan være vanskelig å få øye på, men mange ganger når de biter og suger blod at man merker dem i etterkant.

Ta kontakt via chat om du trenger hjelp med veggedyr!

God hjelp med skadedyrkontroll i Svelvik

Få assistanse på å få bli kvitt skadedyr som ødelegger bygninger og plager deg. Veggedyr er ett av skadedyrene vi kan hjelpe deg å få bort.Ta kontakt vedrørende skadedyrkontroll Svelvik. Bruk chatten.

Om veggedyr

De er små, ovale, brunaktige insekter som suger blod fra dyr eller mennesker. Voksne veggedyr har flate kropper som er ovale omtrent på samme størrelse som et eplefrø. Etter mating svulmer kroppene deres opp og har en rødlig farge. Les også om veggedyr i hokksund

Voksne individer blir ca en halv centimeter lange og 3 mm brede. Som nevnt er de ganske flattrykte. Nymfene har ganske lik fasong som de voksne, men de er mindre og er lysere. Eggene er små, omtrent 1 mm lange, og de er hvite.

Veggedyr har ikke vinger. Men de har en sugesnabel som normalt ligger under dyret og bakoverSnabelen rettes fremover når de skal suge.

Veggedyr kan ikke fly, men vil ofte bevege seg raskt over gulv, vegger og tak.

Veggedyr kan legge hundrevis av egg, men de legger dem ikke på én gang/legger ikke alle samtidig. De legger cirka }5-8 egg per uke. Her kan du lese om veggedyr i drammen

Unge umodne veggedyrene, kalt nymfer, bytter skinnet fem ganger før de når modenhet. De trenger å suge blod før hver neste utvikling hos nymfen. Ved ideelle forhold med god temperatur og mulighet for blod kan insektene bli modne på cirka en måned.

Hvordan finner veggedyrene veien til Svelvik

økende. En av grunnene er nok at folk reiser mer både internasjonalt og internt i Norge. |Før var veggedyr helt vanlig i Norge, men midt på 1900-tallet ble de nesten utryddet. Men de kom tilbake for en del år siden. Veggedyrene har fått fotfeste igjen. Det er mye mulig at årsaken er at vi reiser mer, og veggedyrene blir med til Svelvik i bagasjen.}

Når du reiser fra et hotell der veggedyr er etablert, risikerer du å “importere” veggedyr til din eiendom i Svelvik via bagasjen. Veggedyr kan da komme inn i huset via bagasjen, klær, sofaer og andre gjenstander. De gjemmer seg i små sprekker på 1 millimeter.

Uheldigvis har veggedyret blitt resistent for ulike insektsgifter. Derfor er det vanskeligere å bli kvitt veggedyr nå.

Oppholdsted for veggedyr

Bier og maur lager seg reir, men veggedyr har ikke reir men de er heller ikke alene. De liker ofte å klumpe seg sammen. Som regel finner du dem i madrasser, og der gjemmer de seg i sprekker og hulrom. Om natten blir de blodtørste og kommer frem for å drikke blog.

Når de har fått etablert seg sprer de seg gjerne til andre rom eller leiligheter.

Når veggedyr biter

{Veggedyr er er aktive om natten og biter mens menneske-byttet sover. De spiser ved å lage et hull trekke blod gjennom en snabel. De bruker bare minutter. Fra tre til ti minutter for å dekke behovet. Så går de stille bort.|Om

Veggedyrbitt

Forskjellige folk opplever bittene ulikt. Vanligvis er de fleste stikkene smertefrie fra starten av, men ofte klør de mer og mer etterhvert. I motsetning til loppebitt som hovedsakelig er rundt anklene, er veggedyrbitt mulig å få på ethvert hudområde som er tilgjengelig mens du sover. Veggedyr-bitt har ikke en rød flekk i midten slik loppebitt har.

Folk som ikke innser at de har en veggedyrsangrep, kan tilskrive kløe og velter til andre årsaker, for eksempel mygg. Den beste måten å identifisere hva slags bitt det er, er å se etter typiske veggedyr-tegn. Det kan du gjøre ved å sjekke etter ekskrementer og andre tegn.

Les også rotter i drammen

Er det veggedyr?

Hvis du våkner med kløende områder du ikke hadde når du sovnet, kan det hende du har veggedyr. Har du opplevd at bittene har kommen mens du sover er det stor sannsynlighet for at det er veggedyr.

Andre tegn på at du har veggedyr inkluderer:

  • Du finner blodflekker på sengetøy
  • Rustfargede eller mørke flekker av veggedyrs ekskrement på laken og madrasser, sengetøy og vegger.
  • Små hvite egg under sengen
  • Vond lukt under sengen.

Her ser du diverse fotografier tatt av vår medarbeider der du ser veggedyr-ekskrementer, så du vet hvordan det ser ut. Det ligner mye på jordslag. Du kan skille på jordslag og ekskrementer ved å fukte en finger og dra på tvers av flekkene. Hvis de lager merker så er det ekskrementer. Hvis de ikke endrer seg er det jordslag.

veggedyr spor

Har du mistanke om et angrep bør du fjerne sengetøy nøye etter tegn på veggedyr som nevnt i listen over. Fjern støvdekselet over nederste madrassen, sprekkene i sengebunne og liknende. Bruk gjerne lommelykt.

Undersøk rundt sengen, samt inne i bøker, teppekanten og til og med i stikkontakter. undersøk skapet fordi veggedyr kan feste seg til klærne. Ta kontakt med oss som skadedyrbekjempere så kan vi gi deg tips.

Se også rotter i hokksund

Hvordan bli kvitt veggedyr

Hvis du finner tegn på angrep bør du starte med å kvitte deg med dem med én gang og forhindre at veggedyrenekommer tilbake.

Bekjempelse av veggedyr i Svelvik

Du bør straks få bistand til å avgjøre om etableringen er i en tidlig fase, eller om veggedyrene har vært der lenge. Dette betyr forskjellen på om du kan bekjempe dem alene eller må få profesjonelle skadedyrbekjempere til å hjelpe deg.

Start med å:

Begynn med å rydde rommet der veggedyrene holder til. Inkludert følgende:

  1. Vask sengetøy, sengetøy, gardiner og klær i vaskemaskin med å varmt vann du tør og tørk dem i varm tørketrommel.
  2. Plasser kosedyr, sko og tilsvarende som ikke kan vaskes i vaskemaskin i en tørketrommel og i minst i 30 minutter.
  3. Du kan også plassere plagg, kosedyr etc i fryser i 3 døgn. Dypfryseren må holde minimum -18C grader. Hvis varmere fryser så må du bruke lenger tid.
  4. Bruk en stiv børste til å børste sømmene i madrassene for å fysisk fjerne egg og veggedyr før du støvsuger nøye. Du M�… støvsuge!
  5. Bruk en god støvsuger og arbeid i hver krinkelkrok av madrassene og sengen og rommet rundt ofte. Gjør dette i hvert fall 1 gang per dag.

Notat: Tøm alltid posen i støvsugeren hver gang, plasser den i en tett plastpose som du knytter tett igjen, og jkast den i søppelbeholderen utendørs. Da hindrer du veggedyrene i å komme ut igjen og på nytt finne et offer.

Her er noen andre tips

Få tak i og bruk en sengebeskyttelse som er tettvevd og med glidelås for å forhindre veggedyr å komme inn eller slippe ut. Et voksent veggedyr overlever i litt over ett år uten å få sugd blod, derfor er det smart å dekke til madrassen lenge for å sørge at alle insektene dør.

Ta bort alle ting rundt sengen.

Hvis madrassen din er infisert, kan det være lurt å kjøpe en ny madrass, men pass på å få bort alle veggedyr, ellers vil de angripe den nye madrassen din.

Veggedyr utryddelse

Mange ganger må det brukes langt heftigere metoder for å utrydde veggedyrene fra et hus eller leilighet. Da må du bruke insektsmidler som man ikke har lov til å bruke uten å være godkjent skadedyrbekjemper.

Bruk en profesjonell og erfaren skadedyrbekjemper for utrydde veggedyr fra ditt hjem.

Noen ganger må man gå veldig grundig til verks ved å se nøyere på ditt hjem. Veggedyr kan gjemme seg bak lister, i sprekker i veggen, under garderobeskap og mange andre steder.

Veggedyr er fra slekten Cimex som suger menneskelig blod. Oftest suger de blod om natten. Bittene deres kan gi til en rekke helseeffekter, inkludert utslett, psykologiske effekter og allergiske reaksjoner. Veggedyrbitt kan føre til hudforandringer som varierer mellom litt rødhet til større blemmer. Det kan ta flere dager før de vises, men de kan også dukke opp innen en timeOfte er det kløende. Noen personer kan føle seg trette eller har feber. Vanligvis blir ikke deler av kroppen som er kledd berørt. Man kjenner ikke til at veggedyr bitt overfører noen smittsom sykdom. Komplikasjoner kan sjelden omfatte områder med død hud eller vaskulitt.

Veggedyrbitt er hovedsakelig forårsaket av to arter av insekter: Cimex lectularius (det vanlige veggedyret) og Cimex hemipterus, som primært finnes i tropene. Diagnose innebærer både å finne insekter og symptomer. Veggedyr er mesteparten av tiden på mørke, skjulte steder som madrassømmer eller sprekker i en vegg.

Det er vanskelig å bli kvitt veggedyr, blant annet fordi veggedyr kan overleve over ett år uten blod. Gjentatte behandlinger av et hjem kan være nødvendig.

Veggedyr Svelvik

Har du problemer med veggedyr i Svelvik{, så ta kontakt nå!Ta kontakt nå!