Topp 10 skadedyrbeskyttende tips for høsten

Kaldt vær bringer alle innendørs. Å sitte i stua med et par tøfler og et teppe rundt skuldrene kan være en trøstende følelse… helt til en mus suser over gulvet.

Familien din er kanskje ikke den eneste som nyter varmen i hjemmet ditt. Skadedyr som rotter, mus, kakerlakker og noen arter av edderkopper har en livssyklus som er lengre enn ett år, noe som betyr at de må finne ly om vinteren for å overleve. Disse skadedyrene kan utgjøre en alvorlig risiko for både mennesker og hjem.

Når de bygger reir i vegger, kan gnagere tygge på elektriske ledninger og gips, og de er kjent for å overføre sykdommer som salmonella og hantavirus. Kakerlakker kan forurense lagret mat, etterlate avføring rundt i hjemmet og utløse allergisk astma, spesielt hos barn. På toppen av det hele er noen edderkopper som ofte finnes rundt hjem giftige.

Nedenfor er ti skadedyrbeskyttende tips som alle huseiere kan følge for å holde skadedyr ute om høsten og vinteren:

  1. Lukk åpninger i huset. Skjerm loftsventiler og åpninger til skorsteiner og andre områder der hjemmene kan være åpne for utendørs, som poståpninger og dyredører.
  2. Hold kjellere, loft og krypkjeller godt ventilert og tørt. Skadedyr tiltrekkes av områder med fuktighet, noe de trenger for å overleve. Bruk av avfuktere i kjellere og garasjer vil bidra til å holde disse områdene tørre.
  3. Tett sprekker og sprekker på utsiden av hjemmet ved hjelp av caulk og stålull. Vær nøye med hvor bruksrør kommer inn i strukturen. Noen gnagere kan passe gjennom et hull på størrelse med en krone.
  4. Hold kjøkkenbenken ren, oppbevar mat i lufttette beholdere og kast søppel regelmessig i lukkede beholdere. Smuler og opphopning av søppel er attraktive for skadedyr som leter etter mat. Det anbefales å rydde opp etter hvert måltid og å lukke søppeldunker ordentlig når de oppbevares i hjemmet eller garasjen.
  5. Bytt væravisolering og reparer løs mørtel rundt fundament og vinduer. Dette er enkle måter å holde ikke bare skadedyr, men også kald luft ute av huset.
  6. Oppbevar ved minst 6-7 meter unna huset og hold busker godt trimmet. Å fjerne områder der skadedyr kan gjemme seg i nærheten av hjemmet ditt kan redusere sjansen for at de finner en vei inn.
  7. Installer dørfeier og reparer skadede skjermer. Avrevne vindusskjermer og sprekker under dører er et ideelt inngangspunkt for husholdningsskadedyr. Når du åpner vinduet, kan du slippe inn mer enn bare frisk luft.
  8. Inspiser gjenstander som esker med dekorasjoner, pakkeleveringer og dagligvareposer før du bringer dem innendørs. Skadedyr kan finne kreative måter å komme seg inn i et hjem på. Rist ut eller inspiser alt som har blitt stående eller lagret utenfor.
  9. Unngå å la kjæledyrs matretter stå ute i lange perioder. Skadedyr skiller ikke mellom mat til mennesker og kattemat. Kjæledyrsretter som har blitt stående ute, frister for alle slags insekter og gnagere.
  10. Ha et skikkelig utendørs dreneringssystem. Å installere takrenner eller reparere et eksisterende system vil bidra til å trekke vann og fuktighet bort fra hjemmet ditt, og forhindre lekkasjer eller opphopning som kan tiltrekke seg skadedyr.

Den beste måten å beskytte hjemmet ditt på og forhindre enhver form for skadedyrsangrep om vinteren, er å følge disse skadedyrbeskyttende tipsene om høsten når temperaturen begynner å synke. Men hvis du tror du har et skadedyrangrep, sørg for å kontakte en skadedyrspesialist for å vurdere situasjonen og anbefale behandling.

Scroll to Top