Sosial distanserende atferd som faktisk kan tiltrekke seg skadedyr


National Pest Management Association deler råd for å forhindre skadedyrmøter hjemme

FAIRFAX, VA (1. mai 2020) – Med millioner av amerikanere bortgjemt i hjemmeisolasjon, bruker folk betydelig mer tid i bomiljøene sine enn noen gang før. Denne tiden hjemme endrer rutinene våre, øker mengden mat vi spiser og avfallet vi genererer – og skadedyrene tar til. Ny forskning avslører at det var mer enn 303 000 nettbaserte engasjementer i mars 2020 med temaet å finne rotter på kjøkkenet*, og rapporter om møter med skadedyr blir stadig sterkere i visse deler av landet. National Pest Management Association (NPMA) bevæpner huseiere med nødvendig informasjon for å avverge angrep.

“Vi hører alle slags unike historier fra våre følgere på sosiale medier om gnageraktivitet hjemme. Alt fra parkerte biler som huser ekorn til til og med matleveranser som blir plyndret av plagsomt dyreliv i løpet av minutter etter at de ble sluppet av, sier Cindy Mannes, visepresident for offentlige anliggender ved NPMA. “Skadedyr fanger på våre nye hjemme-rutiner, og de elsker det.”

Våren er den beste tiden for skadedyr og insekter og gnagere trives med å finne sårbarheter i hjemmene våre for å finne kilder til mat, vann og ly. Hjelp til å holde skadedyr ute mens du trener sosial distansering med disse fem forslagene fra NPMA:

  1. Se etter skadede pakker – Den etterlengtede nettbestillingen kan inneholde litt ekstra i emballasjen. Pappesker tilbyr en perfekt vei for skadedyr å komme inn i hjemmet, så sørg for å se etter tegn på skade før åpning, da skadedyr som gnagere, som kan spre farlige sykdommer som f.eks. Salmonella, er kjent for å tygge gjennom papp på jakt etter mat. Sørg også for å kaste esker på riktig måte for å unngå havneplasser.
  2. Inspiser alle dagligvarer – Å få dagligvarer levert rett på døren er ikke bare praktisk for deg. Skadedyr inkludert maur og ekorn setter pris på dør-til-dør-tjenesten også. Ta med leveringer raskt inn for å unngå dristige ekorn og gnagere, men sørg for å inspisere alle gjenstander først for å unngå å introdusere insekter i hjemmet.
  3. Forbered deg på firbeinte husgjester – Mange «barn» har bestemt seg for å sette i karantene hjemme hos foreldrene mens de er på pause fra college eller for å spare penger på husleie. I noen tilfeller inkluderer dette også å ta inn sine pelskledde romkamerater. For førstegangs “pawrents”, sørg for å rydde opp kjæledyrmat i tide før det har en sjanse til å tiltrekke seg uønskede skadedyr som maur og kakerlakker.
  4. Hold barna fra å ekorne bort mat – Foreldre sjonglerer mye i disse dager, fra online læringsplaner for barna til å jobbe eksternt. Å holde et ryddig kjøkken og holde seg på toppen av barnas snacks kan være vanskelig å gjøre. På slutten av dagen er det en god idé å gjøre en rask sveip og sjekke hver krik og krok av lekerom, stuer og til og med soverom for eventuelle forlatte snacks, kopper og servise før sultne skadedyr finner dem først.
  5. Se under panseret – Mange har latt bilen stå i parken de siste månedene, og det har gnagere lagt merke til. Ekorn og mus kan raskt og enkelt ta bolig under panseret, og kan dessverre gnage seg gjennom luftfiltre og ledninger. Bare i mars 2020 var det mer enn 2 millioner nettsamtaler om å finne gnagere i biler,* så ikke glem å sjekke og flytte kjøretøyet ditt fra tid til annen.

For mer informasjon og råd om skadedyrforebygging, besøk PestWorld.org.

*Online engasjementfunn er et resultat av forskning utført av Advanced Symbolics Inc.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble opprettet i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelsen, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

7 + 14 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...