Slik blir du trygt og effektivt kvitt rotter i hjemmet ditt

Hvordan finne ut om det er rotter som suser rundt i huset ditt

Når gnagere invaderer hjemmet ditt, går de ikke av veien for å varsle deg om deres tilstedeværelse. Rottene er mer komfortable med å gjemme seg på loftet og veggene. Rottene gjemmer seg i vegger og på loftet og våger seg bare ut når familien din sover.

Det er flere måter å finne ut om gnagere bor på eller i nærheten av eiendommen din. Natten er når rottene er høyere. Hvis du merker knirkende og skurrende lyder i veggene dine om natten, er det en god sjanse for at en gnager forårsaker disse lydene.

Du kan også identifisere rotter ved å se etter avføring og gnagemerker. Rotter vil tygge nesten alle gjenstander, ledninger og strukturelle bjelker. Rotteskitt kan også finnes i loftsrom og skap eller bak skapene dine.

Hvordan rotter angriper huset ditt.

Selv om noen gnagere kan se bedårende ut, kan deres tilstedeværelse forårsake alvorlig skade på hjemmet ditt. Gnagere er farlige skadedyr og kan tygge gjennom alt, selv viktige deler av huset ditt. Det kan forårsake elektriske branner eller til og med føre til elektriske mangler hvis rotter tygger på ledninger.

Rotter kan også utgjøre en fare for helsen din. Gnagere kan bære dødelige sykdommer som hantavirus og salmonellose. Du og familien din kan være i fare hvis rotter ikke kontrolleres umiddelbart.

Hva kan du gjøre for å eliminere dem

Først må du kvitte deg med all maten de kan spise. Det betyr søppel de har tilgang til, fruktlegging på bakken – og til og med kompostbeholdere. Alt de kan spise, vil være attraktivt for dem.

Du bør også kvitte deg med eventuelle gjemmesteder. Du bør eliminere gjemmesteder som er i nærheten av hjemmet ditt. Du bør ha maksimalt 5 m åpen plass rundt hjemmet ditt, uten tømmerstokker eller andre treaktige gjenstander i nærheten. Vurder også å fjerne trær og busker veldig nær husets vegger.

For det tredje må du bruke noe som dekker hvert hull på gulvet og veggene. Små hull kan bores i vegger av rotter. Hvis du finner en, fyll den med noe. Spesielle musebørster kan brukes til dette formålet.

Det finnes også spesielle feller for rotter og mus som kan tilbakestilles automatisk. Det kan være en stor forskjell å ha en i hvert annet hjørne av huset ditt.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

12 + 10 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...