Slik blir du trygt og effektivt kvitt rotter i hjemmet ditt

Hvordan finne ut om det er rotter som suser rundt i huset ditt

Når gnagere invaderer hjemmet ditt, går de ikke av veien for å varsle deg om deres tilstedeværelse. Rottene er mer komfortable med å gjemme seg på loftet og veggene. Rottene gjemmer seg i vegger og på loftet og våger seg bare ut når familien din sover.

Det er flere måter å finne ut om gnagere bor på eller i nærheten av eiendommen din. Natten er når rottene er høyere. Hvis du merker knirkende og skurrende lyder i veggene dine om natten, er det en god sjanse for at en gnager forårsaker disse lydene.

Du kan også identifisere rotter ved å se etter avføring og gnagemerker. Rotter vil tygge nesten alle gjenstander, ledninger og strukturelle bjelker. Rotteskitt kan også finnes i loftsrom og skap eller bak skapene dine.

Hvordan rotter angriper huset ditt.

Selv om noen gnagere kan se bedårende ut, kan deres tilstedeværelse forårsake alvorlig skade på hjemmet ditt. Gnagere er farlige skadedyr og kan tygge gjennom alt, selv viktige deler av huset ditt. Det kan forårsake elektriske branner eller til og med føre til elektriske mangler hvis rotter tygger på ledninger.

Rotter kan også utgjøre en fare for helsen din. Gnagere kan bære dødelige sykdommer som hantavirus og salmonellose. Du og familien din kan være i fare hvis rotter ikke kontrolleres umiddelbart.

Hva kan du gjøre for å eliminere dem

Først må du kvitte deg med all maten de kan spise. Det betyr søppel de har tilgang til, fruktlegging på bakken – og til og med kompostbeholdere. Alt de kan spise, vil være attraktivt for dem.

Du bør også kvitte deg med eventuelle gjemmesteder. Du bør eliminere gjemmesteder som er i nærheten av hjemmet ditt. Du bør ha maksimalt 5 m åpen plass rundt hjemmet ditt, uten tømmerstokker eller andre treaktige gjenstander i nærheten. Vurder også å fjerne trær og busker veldig nær husets vegger.

For det tredje må du bruke noe som dekker hvert hull på gulvet og veggene. Små hull kan bores i vegger av rotter. Hvis du finner en, fyll den med noe. Spesielle musebørster kan brukes til dette formålet.

Det finnes også spesielle feller for rotter og mus som kan tilbakestilles automatisk. Det kan være en stor forskjell å ha en i hvert annet hjørne av huset ditt.

Scroll to Top