Slik beskytter du skadedyrbekjempelsesvirksomheten mot cybertrusler

Cybersikkerhetsangrep på bedrifter blir hyppigere og mer smertefulle hvert år, og en av de mest alarmerende trendene er å angripe små bedrifter. Det var en vanlig oppfatning at hackere bare forfulgte store selskaper, men det er feil. Mange angrep retter seg mot små og mellomstore bedrifter – de virker enkle og attraktive byttedyr.

Du må merke deg at enhver virksomhet kan være hackerens mål. Hvis du eier en lokal skadedyrbekjempende virksomhet, beskytter det deg ikke mot slag. Nettkriminelle har også sine grunner. Små bedrifter er ofte mindre beskyttet. De mangler riktig forsikring, opplæring og sikkerhetsmidler på både programvare- og maskinvarenivå. Jo mer smertefulle blir konsekvensene av hackernes angrep. Det alvorlige cyberslaget kan til og med sette selskapet ut av drift.

Hva er veien ut? Det er enkelt – forbered deg. For å unngå cybertrusler må du være klar over slike trusler og midler for å forhindre dem. Du kan ikke ignorere muligheten for å bli en kriminells mål. Det kan imidlertid være enklere for deg å mestre cybersikkerhetsmetodene. Som mange forståsegpåere sier, er nettkriminelle ofte som skadedyr. Så tidligere kontrollmestere kan bruke sin eksisterende kunnskap til det nye området.

Hovedårsaken til at enhver virksomhet er sårbar for cyberkriminalitet er at alle virksomheter er avhengige av Internett-ressurser. Kriminelle angriper deg gjennom nettet, finner bakdører eller sender skadelige agenter for å infisere systemet. Dessuten bruker alle ansatte og kunder mobile enheter som kontinuerlig er koblet til nettet. Det hjelper å drive forretningsprosesser. Men det øker også risiko for å bli ofre for nettkriminelle.

Sikkert, alle bedriftseiere vet om cybersikkerhetsmidler. Begrens tilgangen til sensitive data, bruk VPN for bedrifter, bruk pålitelige brannmurer, ikke overse sikkerhetsopplæring osv. Effektiviteten til disse metodene avhenger ofte av hvor involvert hver enkelt ansatt er, og hvor bevisste de er på truslene.

Det ligner på skadedyrkontroll når du blir invitert til å hjelpe klienten med å bli kvitt kakerlakker, maur eller rotter. Problemet er allerede her. Du løser det, men det er ikke den ultimate løsningen. Selv når du fjerner alle skadedyr fra territoriet, må du forstå hvordan de kom dit og hvordan du kan forhindre at de kommer tilbake.

Når vi snakker om digitale skadedyr og parasitter, må vi løse de samme spørsmålene. Selv om det selvfølgelig er mye bedre å forhindre inntrengningen enn å bekjempe konsekvensene. Derfor er det viktig å oppdage sårbarhetene som lar kriminelle komme inn.

De vanligste måtene å få uautorisert tilgang på er:

 • Ondsinnede e-poster som inneholder skadelige elementer;
 • Kompromitterte nettressurser;
 • Kompromitterte applikasjoner;
 • Bruke en ubeskyttet Internett-tilkobling;
 • Uautorisert fysisk tilgang til enhetene;
 • Menneskelig faktor.

Kriminelle bruker alle disse døråpningene til å infisere eller ødelegge systemet ditt og stjele data. Dessuten blir cyberangrep mer sofistikerte og fleksible med tiden. Derfor er det avgjørende å fokusere på sikkerhet i din bedrift, uansett om den er stor eller liten.

Å forebygge er alltid bedre enn å reagere. Hvis skadedyrbekjempelsesbedriften din ble offer for et nettangrep, må du implementere alle midler for å forhindre at det skjer igjen i fremtiden. Det er også viktig å la kundene dine vite at du er klar over trusler og har ivaretatt virksomheten din. Så det er trygt å forholde seg til deg.

Mens du utarbeider sikkerhetspolicyene dine, fokuserer du på følgende aspekter:

 • Lag nettsikkerhetspolicyen og spesifisere nødvendige prosedyrer i din bedrift. Denne policyen må spesifisere selskapets ressurser som krever beskyttelse og måter å sikre dem på. Hver ansatt må informeres om verdien av hvert cybersikkerhetstips, deres ansvar og bedriftseierens forventninger.
 • Kontrollere og begrense tilgangen til bedriftens data. Dette tiltaket er nødvendig for å unngå cybertrusler i en bedrift. Først spesifiser typene sensitive data. Definer deretter listen over personer som trenger tilgang til dem og i hvilken grad. Ansatte skal kun få tilgang til dataene som er nødvendige for å utføre jobben.
 • Begrens fysisk tilgang til datamaskiner og andre enheter. Renholdsledere, nettverksreparasjonsledere og andre personer som kan komme inn på kontoret bør sjekkes før inngangen. Og sørg for å låse alle enheter som ikke er i bruk for øyeblikket. Svært ofte skjer inntrenging på grunn av den ansattes uforsiktighet.
 • Sikker Internett-tilgang. Implementer en rask VPN-tilkobling for å få tilgang til nettverket ditt fra eksterne steder. Du kan bruke den på både mobile og stasjonære enheter – bare sjekk hvordan legge til en VPN til Firefox eller en annen nettleser på datamaskinen din. Det er den enkleste måten å implementere en gratis VPN i en nettleser. Du kan også bruke dedikerte applikasjoner. Det bør være regelen: Beskytt alltid Internett-tilkoblingen.
 • Hold programvaren oppdatert. Programvareutviklere behandler også sikkerhetsproblemer seriøst, og utsteder oppdateringer som ikke bare forbedrer funksjonaliteten, men også forbedrer sikkerhetsbeskyttelsen. Å la programvare være utdatert kan åpne døren for nettkriminelle som kan finne et brudd på sikkerhetstiltakene dine.
 • Installer programvare og maskinvare brannmurer. Kombinasjonen av disse to typene gir de beste resultatene. Oppdater dem regelmessig for å få den nyeste informasjonen om cybertrusler. Sørg også for at brannmurer er installert og oppdatert på hver enhet som er koblet til bedriftsnettverket, inkludert dine ansattes mobile enheter hvis de trenger å bruke dem på jobb.
 • Krypter dataene. Bruk full-disk-kryptering for å beskytte dataene dine på maskinvarenivå. Hvis organisasjonen din følger moderne sikkerhetsforskrifter, er dette tiltaket nødvendig. Sørg dessuten for å lagre en kopi av krypteringsnøkkelen og alle passord separat og beskyttet.
 • Tren personalet på sikkerhet regelmessig. De grunnleggende forskriftene som bruk av en VPN for nettleser ved tilgang til arbeidsressurser og beskyttelse av passord må være obligatoriske. Personalet ditt bør være oppmerksom på sikkerhetstrusler og skadelige ressurser.

Det er det samme som med alle andre trusler – for å unngå cybertrusler på jobb og hjemme, må du vite om disse truslene. Hvert cybersikkerhetstips bør ikke være ubrukelig kunnskap. Du må gjøre det til en vane å bruke det kontinuerlig.

Konklusjon

Cyberangrep er regelmessige, og antallet bare øker. Å beskytte virksomheten din mot slike angrep er en prosess. Sikkerhetseksperter forbedrer kunnskapen sin, lærer de kriminelles triks og utvikler dedikerte sikkerhetsverktøy. Faktisk kan til og med å gjøre bruken av VPN obligatorisk gjøre en stor forskjell. Du trenger bare å velge en pålitelig leverandør som VPN for å beskytte nettforbindelsene dine. Men den viktigste faktoren er å være forsiktig både online og offline.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

11 + 2 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...