Table Of Contents

Skadedyrbekjempelse – gjort feil?

Skadedyrbekjempelse, gjort feil, kan være en stor trussel for mennesker i den kommende fremtiden. Før eller siden vil vi alle bli berørt av skadedyr da de er over alt. Enten det er maur eller biller på kjøkkenet eller ugress i grønnsakshagen, kan skadedyr og ugress være irriterende. Samtidig er mange av oss ikke interessert i vite så mye om skadedyrbekjempelse og problemene forårsaket av skadedyr, så vel som sprøytemidlene vi bruker til å bekjempe skadedyr.

Men det kan tenkes at du har tenkt på ett spørsmål eller flere:

  • Hvordan kan skadedyr reduseres og bekjempes trygt?
  • Er det trygt å sprøyte dem, og hva med resistens? Kan skadedyr bli resistente?
  • Er ugressmidlene effektive og trygge?
  • Hvordan og når skal sprøytemidler brukes?

Skadedyr er gunstig, så vel som en forbannelse for menneskeheten. Det handler om hvor de er, og når. Stokkmaur er bra i naturen, men ikke bra i konstruksjonstreverket i huset ditt.

Dyr, bakterier og noen insekter er gunstige for mennesker på mange måter, men samtidig kan de også være skadedyr. Skadedyr som rotter, maur, kakerlakker, mus og fluer er vanlig i hus og leiligheter. Det bør være en effektiv skadedyrbekjempelse for å forhindre skadedyr i å formere seg i hus, som inkluderer effektiv skadedyrsbekjempelse, skadedyrbekjempelse og skadedyrsforebygging.

Led om skadedyrkontroll i Trondheim her.

Skadedyrbehandling

Den beste og mest effektive måten å bekjempe skadedyr er skadedyrsbekjempelse som inkluderer mange trinn. Det første og viktigste trinnet i skadedyrbekjempelse er å identifisere skadedyrproblemet. Dette inkluderer å finne ut nøyaktig hva du går opp mot.

Det andre er å bestemme hvor mye skadedyrbekjempelse er nødvendig. Bare familien som bor i det berørte området kan bedømme hvor alvorlig de er plaget. Men en skadedyrbekjemper, som jobber med dette og er godkjent, kan vurdere omfanget av angrepet og også omfanget av behandling.

Det tredje er å velge et rett alternativ for skadedyrbekjempelse som kjemisk skadedyrbekjempelse eller ikke-kjemisk skadedyrbekjempelse. Man kan bruke limfeller, feller, gift, åtegift, sprøytegift og andre løsninger. Spesielt med gift er det viktig å velge rett type og rett mengde. Man ønsker ikke å gi litt og litt gift og skape resistens i skadedyret mot giften…

Du kan bekjempe skadedyr på mange måter; noen av alternativene som er tilgjengelige er: –

  • Ikke kjemisk skadedyrbekjempelse
  • Kjemisk skadedyrbekjempelse
  • Biologiske metoder

Man kan i enkelte tilfeller bruke den biologiske metoden. Dette er metoden der man bruker skadedyrets naturlige fiender for å kontrollere dem. Edderkopper, tusenben, markbiller og maur kan være gode “partnere” i det å ha kontroll over skadedyr.

Scroll to Top