Selv en “bombesyklon” er ikke nok til å hindre skadedyr


Hvordan visse insekter og gnagere overlever til tross for iskalde temperaturer

FAIRFAX, VA (5. januar 2018) – Nordøst har blitt rammet av minusgrader og vinterstormer denne uken, med delstater så langt sør som Florida som har opplevd ukarakteristiske mengder snø. Og mens mange holder ut håpet om at en blåst vinter betyr færre skadedyr på våren, advarer National Pest Management Association (NPMA) at dette dessverre ikke er tilfelle.

“Sannheten er at insekter ikke bare dør av når vinteren ruller rundt. Faktisk kan snø faktisk være gunstig for å holde visse arter i live,” sa Michael Bentley, direktør for opplæring og utdanning for NPMA. “Konsekvente kjøligere temperaturer og en nedgang i dagslys er de to tegnene for skadedyr på at vinteren kommer og det er på tide å overvintre eller søke ly.”

Her er en titt på fem skadedyr og hvordan de har utviklet seg til å tåle alt som Naturen måtte kaste på dem denne vinteren.

Mygg: Mens voksne mygg ikke vil overleve, vil eggene det. Larvene går inn i en tilstand av diapause, og stanser utviklingen om vinteren og sørger for at de surrer og biter om våren.

Flått: Flått graver seg dypt under bladstrø som fungerer som en isolator når snøen faller, og beskytter dem mot elementene til våren kommer.

Maur: Maur er i stand til å senke kroppstemperaturen fysisk, og jobber for å forsegle koloniene sine for å vike seg ned i dyp jord eller under steiner til våren.

Termitter: Disse treødeleggende insektene beveger seg dypt ned i jorden under frostlinjen for å holde seg varme.

Gnagere: Mus og rotter kan passe gjennom åpninger på størrelse med henholdsvis en krone og en fjerdedel. De leter etter disse små åpningene rundt i hjemmet for å finne ly fra elementene og tilgang til mat.

Det er flere andre skadedyr som blir tvunget til å bevege seg innendørs når temperaturen synker for å overleve som klasefluer, stinkende insekter og asiatiske damer.

For de som er klare til å trosse kulden, anbefaler National Pest Management Association disse essensielle tipsene for beskyttelse mot skadedyr om vinteren:

  • Trim trær for å hindre tilgang til undersiden av takoverhenget ditt.
  • Rydd opp i kjelleren, loftet og eventuelle vaskerom for å fjerne havneplasser for gnagere.
  • Undersøk fasadebrettet langs taklinjen, og erstatte eventuelle områder med råtnet tre.
  • Reparer løs mørtel og skift ut slitte værlister rundt alle vinduer og dører.
  • Oppbevar mat i lukkede beholdere og hold smuler borte fra gulvet.
  • Tett alle sprekker eller hull på husets eksteriør med en silikonbasert fugemasse, plugg hull under skap til bruksledninger med stålull.
  • Lagre ved minst 20 fot fra hjemmet, ikke bare fra bakken, men også tildekket. Børst av tre før du tar det innendørs.
  • Unngå isdemninger, som kan føre til fuktproblemer i boligen ved å rydde potensielt problematiske ansamlinger av snø. Skadedyr elsker fuktighet.
  • Lei en profesjonell til å rengjøre, inspisere røykrøret og installere en hette over skorsteinen.
  • Ring en autorisert skadedyrbekjemper for å inspisere og hjelpe til med å beskytte hjemmet mot skadedyr.

For mer informasjon, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens engasjement for beskyttelse av folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og farer ved skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.

Kilde

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

9 + 13 =

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Rottens mareritt: Skadedyrbekjempelse

Skadedyrbekjempelse er en viktig praksis for å bekjempe skadedyr og insekter som kan forårsake skade på eiendommer og utgjøre en helsefare. Dette kan inkludere bekjempelse av rotter, mus, maur, veps, veggedyr og mange andre skadedyr. Formålet med skadedyrbekjempelse...

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Hvordan forebygge kakerlakker i hjemmet

Kakerlakker er en type insekt som kan være til stede i hjemmet. De er kjent for å være skadedyr og kan være vanskelig å bli kvitt. Kakerlakker trives i varme og fuktige omgivelser, og de kan spre seg raskt hvis de ikke blir bekjempet. Det er viktig å forebygge...

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Forebygging av musproblemer: Hva du trenger å vite

Musproblemer refererer til ulike plager og skader som kan oppstå i muskler, sener og ledd i kroppen. Disse problemene kan oppstå som følge av overbelastning, feil arbeidsstilling, eller mangel på ergonomiske tiltak. Det er viktig å være oppmerksom på musproblemer og...