Sekundærforgiftning: Derfor selger vi ikke musegift til privatpersoner

Vi kunne garantert solgt en del musegift, men vi har valgt å la være.For konsekvensene er så mye større enn det folk tror.

Sekundærforgiftning er et fenomen som har alvorlige konsekvenser for miljøet, spesielt for rovdyr og rovfugler som står høyt i næringskjeden. Dette er hovedgrunnen til at vi i nettbutikken Skadedyrproffen.no har tatt et bevisst valg om ikke å selge musegift til privatpersoner.

Hva er problemet?

Sekundærforgiftning oppstår når rovdyr som ulver, gauper, jerver, og rødrev, samt rovfugler som hubroen, inntar byttedyr som mus og rotter som har blitt forgiftet.

Disse giftene, som er ment å være en rask løsning på skadedyrproblemer, har en lang halveringstid og kan være like dødelige for disse større dyrene.

Faktisk viste tall fra Veterinærinstituttet i 2019 at en stor andel av disse dyrene hadde spor av gift i seg, med 100% av rødrev og over 70% av hubro og gaupe påvirket.

Disse tallene er ikke bare statistikk

De representerer et dyptgående problem i vår omgang med naturen.

Det er et direkte resultat av menneskelig aktivitet og valg av skadedyrbekjempelse. Som en ansvarlig aktør i bransjen, kan vi ikke ignorere denne virkeligheten. Derfor har Skadedyrproffen.no valgt å ikke bidra til denne negative spiralen av miljøskade.

Vi forstår at skadedyr kan være et problem for mange

Det er derfor vi aktivt tilbyr knallgode alternative løsninger. Vårt sortiment inkluderer humane feller og andre giftfrie metoder som er effektive uten å skade miljøet.

Vi støtter og oppmuntrer til «grønn skadedyrkontroll», som ikke bare beskytter hjem og eiendommer, men også vokter våre felles naturressurser.

Fremdeles lov å bruke gift innendørs – men vi anbefaler det ikke

Det er viktig å merke seg at selv om det fortsatt er lovlig å bruke muse- og rottegift innendørs, er det ikke en praksis vi anbefaler.

Det er nemlig et stort problem at forgiftede mus og rotter blir sløvet, og vil finne seg et sted å være i fred. Dette kan veldig gjerne være inne i en vegg, og når de dør der så vil også kadaveret begyne å råtne der. Det gir mye lukt, og det er mange som har måtte åpne vegger for å lete etter kadaver. Det er dyrt og unødvendig.

Det hadde vært bedre å bruke gode feller.

Fokus på en bedre fremtid

Vi tror på å ta proaktive skritt for å sikre at våre barn og barnebarn arver en verden der hubroen kan fly fritt, og rødreven kan vandre uten risiko for forgiftning.

Vi er her for å hjelpe deg med å finne de beste løsningene som beskytter både ditt hjem og vårt felles miljø. Sammen kan vi gjøre en forskjell og bekjempe skadedyr på en ansvarlig måte som respekterer livet og helsen til alle arter.

SkadedyrHjelp

SkadedyrHjelp består av eksperter på skadedyrbekjempelse som kan hjelpe deg i hele Norge. Ta kontakt for en uforpliktende og hyggelig samtale, der du får hjelp til å vurdere hva du bør gjøre.

Noen ganger kommer du i land med kun egeninnsats, og andre ganger trenger du profesjonell skadedyrbekjempelse.

Få hjelp med å bli kvitt skadedyr der du er. Ta kontakt med SkadedyrHjelp nå!

Klikk på chat for å få hjelp nå, eller send inn skjemaet under:

bli kvitt skadedyreneMotta tilbud på skadedyrkontroll

Send inn skjemaet her og få tilbud på løsning og pris på ditt skadedyrproblem.

Skadedyrhjelp dekker største delen av Norge og vil også formidle kontakt til andre seriøse skadedyrselskaper dersom vi ikke dekker området du bor i.

Slik gjør du:

1) Fyll ut skjemaet

2) Skadedyrtekniker tar kontakt og avklarer løsning med deg

14 + 5 =

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Jeg hører lyder av mus i veggen. Hva gjør jeg?

Vi i Skadedyrproffen svarer på mange spørsmål i løpet av en uke, og noen av disse er nok veldig interessante for våre lesere. Så dermed poster vi noen av dem innimellom. Her er et spørsmål vi fikk fra en kunde i Troms og Finnmark fylke.Spørsmål fra kunde om mus i...